Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Transporturilor:

Curtea de Conturi a transmis CE raportul favorabil pentru deblocarea POS - T

Curtea de Conturi a transmis CE raportul favorabil pentru deblocarea POS - T


Autoritatea de Audit a Curtii de Conturi a transmis Comisiei Europene raportul favorabil pentru deblocarea Programului Operational Sectorial de Transport (POS - T), informeaza, marti, Ministerul Transporturilor.

"Ministerul Transporturilor va informeaza ca, in urma finalizarii misiunii privind evaluarea stadiului de implementare a masurilor impuse de catre Comisia Europeana prin documentele de pre-suspendare si de incetare a platilor, transmise in iunie si decembrie 2012, Autoritatea de Audit a Curtii de Conturi a transmis Comisiei Europene raportul favorabil pentru deblocarea Programului Operational Sectorial de Transport (POS - T)", se mentioneaza intr-un comunicat al MT.

Potrivit sursei citate, Comisia Europeana a fost anuntata oficial ca Autoritatea de Management a POS Transport a implementat masurile corespunzatoare procedurale, organizationale si operationale in vederea asigurarii eficacitatii si calitatii verificarilor de management, a legalitatii si regularitatii procedurilor de achizitii publice pentru certificarea cheltuielilor.

MT reaminteste ca, in luna decembrie 2012, doar pentru o singura masura se demarase procedura de implementare, iar in perioada martie - aprilie 2013, fosta conducere a CNCF "CFR SA" nu a derulat nicio procedura de achizitie publica, blocand astfel implementarea procedurilor operationale necesare procesului de evaluare a achizitiilor publice.

Prin Scrisoarea de Intrerupere Plati (iunie 2012) si Scrisoarea de Pre-suspendare (decembrie 2012), Comisia Europeana a stabilit pentru POS - T implementarea unui numar de opt masuri specifice cu termen 13 februarie 2013, data limita conform scrisorii de pre-suspendare transmisa de catre Comisia Europeana.

"In mai putin de cinci luni, de cand am preluat acest minister, prin implementarea acestor masuri am reusit se deblocam POS Transport si astfel vom aduce in Romania peste 4 miliarde de euro. Prin investitiile in infrastructura vom reporni programele europene, care in perioada 2007 - 2013, au atras doar 8%, adica 400 de milioane de euro din suma pusa la dispozitie de catre UE, de aproximativ 4,5 miliarde de euro", a declarat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1630 ori