Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul "rasfata" beneficiarii fondurilor europene: Fara penalitati pentru impozitele intarziate

Guvernul "rasfata" beneficiarii fondurilor europene: Fara penalitati pentru impozitele intarziate


Beneficiarii de fonduri UE vor fi scutiti de la plata penalitatilor, dobanzilor penalizatoare percepute de stat pentru obligatiile fiscale neachitate la timp. Acest beneficiu il au doar cei care au incasat banii de pe fonduri europene dupa expirarea termenelor prevazute in contractele de finantare.

Masura vizeaza beneficiarii care s-au confruntat cu blocaje financiare pentru ca in trecut nu au incasat la timp sumele cuvenite de la Autoritatile de Management, iar din acest motiv au de achitat si penalitati si dobanzi penalizatoare catre bugetul de stat. Ca urmare a acestor blocaje financiare, ANAF a initiat deja procedurile de executare silita impotriva unui numar mare de beneficiari aflati in aceasta situatie.

Aceasta prevedere este reglementata de Ordonanta de urgenta privind reglementarea unor masuri fiscale, initiata de Ministerul Fondurilor Europene si elaborata in colaborare cu Ministerul Finantelor Publice, care a fost aprobata in sedinta de Guvern de ieri, 29 mai.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1813 ori