Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Scrisoarea de intentie cu FMI a fost semnata de Pogea si Isarescu

Scrisoarea de intentie cu FMI a fost semnata de Pogea si Isarescu

Scrisoarea de intentie pentru incheierea acordului de imprumut cu Fondul Monetar International a fost semnata de ministrul Finantelor si guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, aceeasi procedura fiind derulata si pentru imprumutul de la Comisia Europeana, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

Guvernul a luat act, in sedinta de joi, de scrisoarea Fondului Monetar International prin care este aprobat acordul de imprumut convenit cu Romania, documentul urmand sa fie transmis FMI si Comisiei Europene pentru a fi aprobat de board-urile celor doua institutii.

Dupa avizul final al FMI si CE, prevazut pentru inceputul lunii mai, scrisoarea aferenta acordului de imprumut va fi retrimisa autoritatilor romane si va fi inaintata Parlamentului spre dezbatere si adoptare, sub forma unui proiect de act normativ.


Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, ca scrisoarea FMI nu include modificari fata de acordul stabilit initial.


Autoritatile romane au convenit, la finele lunii martie, cu reprezentantii FMI asupra unui acord stand-by pe doi ani cu institutia financiara pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, Banca Mondiala si BERD urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.


Programul de ajutor extern urmeaza sa fie discutat la inceputul lunii mai de Consiliul Executiv al FMI, iar prima transa a finantarii, de cinci miliarde euro, va fi disponibila imediat dupa aprobare.


Comisia Europeana a propus, marti, Consiliului European acordarea unui imprumut pe termen mediu de cinci miliarde de euro Romaniei, in cadrul programului multilateral de finantare de pana la 20 de miliarde de euro convenit cu FMI. Propunerea figureaza pe agenda unei reuniuni a ministrilor de Finante comunitari care va avea loc la 5 mai.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1249 ori
Citeste mai multe despreacord ce fmi pogea scrisoare