Boc: Guvernul trebuie sa se pronunte daca merge mai departe si sustine Acordul cu FMI

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 17:17
1279 citiri

Guvernul s-a reunit marti in sedinta pentru ca in 48 de ore de la decizia FMI de a elibera a doua transa din imprumut trebuie sa sa se pronunte daca merge mai departe si sustine Acordul si scrisoarea de intentie, a declarat premierul Emil Boc la inceputul sedintei extraordinare a Executivului, informeaza NewsIn.

"Toate aceste lucruri sunt rezultatul aprobarii ieri (luni n.r.) in consiliul FMI a scrisorii de intentie si a Acordului cu Romania, astfel incat in 48 de ore de la aprobarea consiliului Guvernul trebuie sa se pronunte daca merge mai departe si sustine Acordul si scrisoarea de intentie. Dupa sedinta de Guvern, daca acest lucru il vom decide, imediat in perioada urmatoare transa a II-a din acordul cu FMI va veni in Romania", a declarat Boc.

Boc a precizat ca jumatate din cele 1,85 de miliarde de euro vor merge la Trezorerie si jumatate la BNR, iar acelasi lucru este aplicabil si pentru transa a III-a din imprumutul de la FMI.

Banii virati la Trezorerie vor fi utilizati pentru finantarea deficitului bugetar.

Potrivit lui Boc, Guvernul va aproba in sedinta un memorandum care vizeaza conditiile financiare aplicabile transelor II si III din imprumutul de la FMI si o OUG privind acordul stand-by cu FMI "in lumina ultimelor negocieri care au avut loc la Bucuresti in lunile august si septembrie".

 

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#acord, # fmi, # deficit, # finantare, # boc , #stiri FMI