Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc anunta ca preia ACIS in coordonare directa

Boc anunta ca preia ACIS in coordonare directa

Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) va fi trecuta din subordinea Ministerului Finantelor in coordonarea directa a primului-ministru, pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor europene, a anuntat, miercuri, premierul Emil Boc, anunta Mediafax.

El a solicitat, in sedinta de guvern, ca procedurile aferente acestui transfer sa fie finalizate rapid.

Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din cadrul Ministerului Finantelor Publice indeplineste rolul de coordonator national al asistentei in relatia cu UE.


In calitate de coordonator national al asistentei nerambursabile acordate de Uniunea Europeana, ACIS are atributii si responsabilitati atat in ceea ce priveste asistenta financiara de pre-aderare, cat si in ceea ce priveste coordonarea gestionarii fondurilor structurale si de coeziune.


Ultima scrisoare de intentie convenita cu Fondul Monetar International, prezentata de MEDIAFAX in luna noiembrie, releva ca Guvernul se angajeaza sa acorde prioritate cofinantarii proiectelor UE atunci cand lanseaza noi investitii, sa prioritizeze actualul portofoliu de proiecte astfel incat sa fie sustinute in principal acele investitii pentru care pot fi asigurate fonduri si sa evalueze gradul de bancabilitate al proiectelor contractate de firme private.


Tot pentru un nivel mai mare de fonduri comunitare atrase, in scrisoarea convenita cu FMI este prevazuta trecerea Unitatii de Management al proiectelor UE de la Ministerul Finantelor in subordinea directa a primului-ministru, concomitent cu intarirea autoritatii acestei structuri pentru a lua "masurile necesare" in ministere in vederea accelerarii absorbtiei fondurilor UE.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1215 ori