Boc anunta ca preia ACIS in coordonare directa

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 14:09
1454 citiri
Boc anunta ca preia ACIS in coordonare directa

Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) va fi trecuta din subordinea Ministerului Finantelor in coordonarea directa a primului-ministru, pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor europene, a anuntat, miercuri, premierul Emil Boc, anunta Mediafax.

El a solicitat, in sedinta de guvern, ca procedurile aferente acestui transfer sa fie finalizate rapid.

Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din cadrul Ministerului Finantelor Publice indeplineste rolul de coordonator national al asistentei in relatia cu UE.

In calitate de coordonator national al asistentei nerambursabile acordate de Uniunea Europeana, ACIS are atributii si responsabilitati atat in ceea ce priveste asistenta financiara de pre-aderare, cat si in ceea ce priveste coordonarea gestionarii fondurilor structurale si de coeziune.

Ultima scrisoare de intentie convenita cu Fondul Monetar International, prezentata de MEDIAFAX in luna noiembrie, releva ca Guvernul se angajeaza sa acorde prioritate cofinantarii proiectelor UE atunci cand lanseaza noi investitii, sa prioritizeze actualul portofoliu de proiecte astfel incat sa fie sustinute in principal acele investitii pentru care pot fi asigurate fonduri si sa evalueze gradul de bancabilitate al proiectelor contractate de firme private.

Tot pentru un nivel mai mare de fonduri comunitare atrase, in scrisoarea convenita cu FMI este prevazuta trecerea Unitatii de Management al proiectelor UE de la Ministerul Finantelor in subordinea directa a primului-ministru, concomitent cu intarirea autoritatii acestei structuri pentru a lua "masurile necesare" in ministere in vederea accelerarii absorbtiei fondurilor UE.

Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Pe unele tarabe din piețe se vând acum și cireșe, iar un kilogram se vinde cu 150 de lei. Fructele sunt aduse din Turcia și Grecia, iar comercianții spun că, de fapt, prețul de...
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
#scrisoare de intentie fmi, #preluare ACIS, #boc, #angajament guvern, #absorbtie fonduri ue , #stiri FMI