Basescu: am luat masuri dificile in timpul campaniei prezidentiale

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 22:49
1245 citiri
Basescu: am luat masuri dificile in timpul campaniei prezidentiale

Presedintele Traian Basescu le-a spus, miercuri seara, la Palatul Cotroceni, reprezentantilor FMI, ca Romania nu a tinut cont de perioada electorala si a luat decizii dificile pentru a nu-si pune sub semnul intrebarii seriozitatea in relatia cu UE si FMI.

"Va multumesc foarte mult ca ne vizitati in decembrie, a fost o vizita mai mult sau mai putin asteptata. Cunosc deja o parte din concluziile dumneavoastra, dar voi fi bucuros sa aflu direct de la dumneavoastra ce este necesar sa facem in perioada urmatoare.

Oricum, cred ca suntem una dintre tarile care nu au tinut cont de perioada alegerilor si am luat masuri dificile in timpul campaniei prezidentiale, ceea ce a constituit o surpriza pentru toata lumea si a fost in acelasi timp decizia mea de a nu pune sub semnul intrebarii seriozitatea Romaniei in relatia cu Uniunea Europeana si FMI, pentru a demonstra ca suntem persoane de incredere", a declarat Basescu.

El a adaugat ca a sustinut guvernul in a implementa obligatiile asumate in relatia cu FMI pentru a incepe procesul de modernizare a statului.

La randul sau, Paul Thomson, fost negociator-sef al FMI pentru Romania, a declarat ca este bucuros sa poata asista Romania "in provocarea generata de criza globala".

"Suntem foarte multumiti ca, in ciuda perioadei politice pe care ati traversat-o, Romania este in grafic in privinta indeplinirii angajamentelor", a spus Thomson.

Premierul interimar Emil Boc si ministrii s-au intalnit, miercuri, dupa sedinta de guvern, cu membrii misiunii Fondului Monetar International, la finalul discutiilor avute de expertii Fondului cu reprezentantii Ministerului Finantelor privind proiectul de buget pentru anul viitor.

Boc le-a spus expertilor FMI ca ultimele analize guvernamentale releva ca Romania se va incadra in tinta de deficit bugetar stabilita pentru 2009, de 7,3% din PIB, si i-a asigurat ca Executivul va aplica si anul viitor masuri "sanatoase" pentru functionarea sistemului public. 

Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#basescu, #fmi, #campanie, #masuri, #criza, #imprumut , #stiri FMI