Ungaria se pregateste de un nou acord cu FMI

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 14:54
1885 citiri
Ungaria se pregateste de un nou acord cu FMI

Ungaria ar putea ajunge in curand la un acord cu Fondul Monetar International, a declarat, vineri, premierul ungar Viktor Orban.

"Exista o sansa buna. Nu suntem departe de un acord bun", a declarat Orban pentru postul public de radio MR1 la intrebarea care sunt perspectivele pentru Ungaria sa ajunga la un acord de finantare cu FMI, acord pe care autoritatile de la Budapesta l-au cerut in urma cu aproape un an, conform Agerpres.

Guvernul ungar isi mentine pozitia in ceea ce priveste utilizarea banilor de la Fondul Monetar International, destinatia acestora fiind rambursarea datoriei publice.

Premierul ungar a spus ca jumatate din masurile anuntate in recentul program de corectie bugetara nu ar fi necesare, daca Uniunea Europeana nu ar fi obligat Ungaria sa implementeze aceste masuri.

Orban a subliniat ca Ungaria va indeplini cerintele Bruxelles-ului, deoarece economia ungara va inregistra anul viitor perfomante peste asteptari.

In schimb, Ungaria va putea sa implementeze o parte din masurile a caror amanare a fost ceruta de Bruxelles, a apreciat Orban, dand drept exemplu majorarea salariilor profesorilor.

Zilele trecute, doua importante agentii de rating, Fitch Rating si Standard & Poor's, au sfatuit oficialii ungari sa obtina o facilitate de credit de la Fondul Monetar International, dupa ce Viktor Orban a spus ca Ungaria va putea sa-si finanteze economia in 2013 si fara un acord cu FMI.

De asemenea, guvernul ungar a demarat recent o companie in presa in care promite ca nu va ceda la presiunile Fondului.

Ungaria: Guvernul deruleaza o campanie prin care isi reafirma independenta in fata FMI

Ungaria ar prefera sa mentina taxele speciale impuse bancilor si altor companii decat sa accepte un acord de finantare in cazul in care FMI ar da un ultimatum tarii, a declarat, la inceputul lunii octombrie, liderul grupului parlamentar al partidului de guvernamant, Antal Rogan.

Ungaria prefera sa taxeze companiile in locul populatiei

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#Ungaria acord FMI, #Ungaria semnare acord FMI, #FMI discutii Ungaria, #Ungaria masuri FMI , #Acord FMI