Ungaria prefera sa taxeze companiile in locul populatiei

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 12:45
1507 citiri
Ungaria prefera sa taxeze companiile in locul populatiei

Ungaria ar prefera sa mentina taxele speciale impuse bancilor si altor companii decat sa accepte un acord de finantare in cazul in care FMI ar da un ultimatum tarii, a declarat liderul grupului parlamentar al partidului de guvernamant, Antal Rogan.

"Imi pot imagina un scenariu care ar ameninta un acord cu FMI si anume daca ar exista asteptari sa crestem povara asupra familiilor in locul taxei pe banci", a declarat Rogan.

Ungaria, cea mai indatorata tara din estul UE, a cerut in noiembrie anul trecut un ajutor financiar FMI, in contextul reducerii ratingului tarii in categoria junk, conform Mediafax.

Negocierile pentru o linie de finantare de circa 15 miliarde de euro au fost intarziate in repetate randuri de rezistenta premierului Viktor Orban fata de respectarea conditiilor cerute de FMI si UE.

Guvernul ungar a recurs la o taxa speciala asupra bancilor, companiilor din sectoarele energetic, retail si telecomunicatii pentru a acoperi deficite in bugetul statului. Taxele speciale si nationalizarea activelor fondurilor private de pensii au afectat increderea investitorilor si au impins tara in a doua recesiune din ultimii patru ani.

Ungaria este din nou in recesiune

Oficialul ungar a declarat ca aceasta tara nu se poate descurca fara taxa pe banci si alte companii multinationale, din cauza indatorarii deja ridicate.

Ungaria va relua, probabil, negocierile cu Fondul in a doua jumatate a lunii octombrie si ar putea ajunge la un acord in noiembrie, a declarat recent negociatorul sef al partii ungare, Mihaly Varga.

Solicitarile Fondului Monetar International (FMI) si Comisiei Europene (CE) in schimbul unui acord de sprijin financiar sunt foarte dure si reprezinta un pret prea mare pe care ar trebui sa il plateasca Ungaria, a declarat, la inceputul lunii septembrie, premierul ungar Viktor Orban, dupa ce in presa locala a aparut o lista a conditiilor Fondului si CE.

Ungaria nu este de acord cu masurile impuse de FMI pentru imprumut

FMI a cerut autoritatilor de la Budapesta sa reduca pensiile, sa majoreze varsta de pensionare, sa reduca ajutoarele sociale si subventiile pentru transport, sa majoreze taxele si sa deruleze privatizari in schimbul unui acord de finantare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ungaria acord FMI, #Ungaria taxare companii, #Ungaria taxare banci, #conditii Ungaria FMI , #Ungaria