Paradise Papers: Dezvaluiri despre banii reginei Angliei, dar si legaturile financiare dintre Moscova si oamenii lui Trump

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 08:20
1219 citiri
Paradise Papers: Dezvaluiri despre banii reginei Angliei, dar si legaturile financiare dintre Moscova si oamenii lui Trump
Foto: Arhiva Pixabay

O noua scurgere de informatii continua investigatia Panama Papers, peste 13 milioane de documente indicand legaturi dintre Rusia si miliardari din anturajul presedintelui american Donald Trump, afacerile secrete ale apropiatilor premierului canadian, Justin Trudeau, interesele offshore ale reginei Angliei, dar si ale altor peste 120 politicieni din intreaga lume.

Investigatia, denumita Pradise Papers, releva ca Apple, Nike, Uber, dar si alte companii globale incearca sa evite plata taxelor prin tot felul de artificii, scrie RISE Project.

Una dintre retelele offshore duce catre secretarul american pentru Comert, miliardarul Wilbur Ross, iar cel putin 12 consilieri, membri de Cabinet si finantatori importanti ai lui Donald Trump apar in documentele secrete.

Cele mai multe dezvaluiri provin din arhiva Casei de Avocatura Appleby si a unui furnizor de servicii offshore numit Estera.

Regina Elisabeta a II-a a investit milioane de dolari in companii ce ofera servicii medicale si credite pentru nevoi personale, arata documentele Appleby. Fisierele companiei mai dezvaluie ca, din 2007, fondul de investitii al reginei a varsat bani intr-o companie din insulele Cayman care i-a investit, la randul ei, intr-o afacere ce vindea britanicilor produse in rate cu o dobanda de pana la 99,9 la suta.

Compania din spatele afacerii, BrightHouse, a fost criticata in trecut pentru afacerile facute pe spinarea britanicilor saraci, insa nu s-a stiut, pana acum, faptul ca banii Coroanei au sprijinit-o.

Un purtator de cuvant al reginei Elisabeta a II-a a declarat pentru The Guardian, partener in acest proiect, ca fondul Coroanei are o investitie in Insulele Cayman, dar ca nu cunoaste implicarea in BrightHouse.

Printre monarhii si politicienii conectati la aceasta lume offshore se numara si regina Noor a Iordaniei, care apare drept beneficiara a doua structuri offshore cu ajutorul carora a ascuns faptul ca detinea o proprietate imensa in Marea Britanie.

In Statele Unite, documente ale Appleby arata cum Wilbur Ross, secretarul pentru Comert al SUA, a folosit un lant de entitati din Insulele Cayman pentru a detine actiuni in Navigator Holdings, o companie de shipping printre ai carei clienti se numara Sibur, printre ai carei patroni se numara Kirill Shamalov, ginerele lui Vladimir Putin, dar si Gennady Timchenko, noteaza RISE Project.

Documentele din Paradise Papers au scos la iveala si alte legaturi dintre SUA si Rusia in ceea ce priveste relatiile de afaceri. ...citeste mai departe despre "Paradise Papers: Dezvaluiri despre banii reginei Angliei, dar si legaturile financiare dintre Moscova si oamenii lui Trump" pe Ziare.com

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
#Paradise Papers avere regina Angliei Cayman, #Paradise Papers Trump Rusia, #Paradise Papers premier Canada , #Stiri Finantare