Educația financiară la copii. Învață-l de mic utilitatea banilor și cum ajung aceștia pe un card bancar

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 03:40
756 citiri
Educația financiară la copii. Învață-l de mic utilitatea banilor și cum ajung aceștia pe un card bancar
Trei pușculițe atractive FOTO: pixabay.com

Toți părinții își doresc un viitor mai bun pentru copiii lor, iar din acest motiv tind să le dea totul ”pe tavă”.

Specialiștii în educație financiară spun că ar fi mai corect ca încă de la vârste fragede cei mici să învețe ce sunt banii, cum se obțin și de ce nu este bine să îi cheltuie inutil.

Constantin Coman, trainer de educație financiară, a explicat pentru Ziare.com de ce este importat să le facem educație financiară copiilor.

Ce este educația financiară pentru copii

”Eu consider că este unul dintre cele mai importante procese de care părinții ar trebui să țină cont”, a explicat Constantin Coman. ”În prezent sunt foarte mulți tineri, adulți de 30-35 de ani care nu știu să economisească, să-și gestioneze banii, habar nu au ce să facă efectiv cu finanțele lor”, a spus trainerul.

Expertul mai spune că existe metode eficiente pentru a-i învăța pe copii că banii nu vin dintr-un card pur și simplu și că aceștia sunt o recompensă pentru munca depusă de părinți. Că pot cumpăra diverse lucruri de care au nevoie dar că este bine să țină seama că acele lucruri își pot pierde valoarea într-un timp mai scurt sau mai îndepărtat și este bine să înțeleagă atunci când cumpără ceva dacă își dorește cu adevărat acel obiect și peste câteva luni sau un an, de exemplu.

”Copiii trebuie învățați că banul se devalorizează în timp dar și că banii pot fi înmulțiți”, a mai precizat Coman.

Cum poți deveni un fond de investiții pentru copilul tău

Este bine ca tinerii să aibă deja noțiunile de economisire și investiții până să ajungă la vârsta majoratului. Iar acest lucru se poate face chiar de la vârste foarte fragede, atunci când copilul absoarbe orice informație ca un burete.

Însă pentru a-l învăța să economisească și să investească, un copil trebuie învățat mai întâi cum să câștige bani.

”Eu aș merge pe recompensare. Adică dacă face ceva util din afara zonei lui de confort, primește bani, de exemplu. Sau merge în parc sau orice altceva. Trebuie să învețe că dacă vrea să ajungă ”milionar” (pentru că la acest lucru visează mulți) când va fi adult acest lucru nu se va întâmpla dacă doar stă pe canapea și cere bani părinților.

Am putea vorbi aici despre activități (fizice și/sau intelectuale) potrivite vârstei și dezvoltării lor prin care copilul să facă legătura în ...citeste mai departe despre "Educația financiară la copii. Învață-l de mic utilitatea banilor și cum ajung aceștia pe un card bancar" pe Ziare.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#educatie financiara copii, #trei pusculite, #Fond de investitii, #constantin coman, #Adrian Asoltanie , #Stiri Finantare