Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANRP are nevoie de 9,5 ani pentru a solutiona dosarele depuse

ANRP are nevoie de 9,5 ani pentru a solutiona dosarele depuse
Cu o medie de 308 dosare solutionate lunar, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor va avea nevoie de inca noua ani si jumatate pana la solutionarea tuturor celor 63.107 dosare de restituire inregistrate pana in prezent, arata un comunicat al Asociatiei pentru Proprietate Privata.

Asociatia apreciaza ca ANRP finalizeaza dosarele intr-un ritm extrem de lent, si ca institutiile statului au depasit nejustificat orice termen rezonabil pentru solutionarea cererilor de despagubiri.

"Desi sustine ca analizeaza lunar cate 700 de dosare constituite in temeiul Legii nr. 10/2001, ANRP finalizeaza in medie putin peste 300 de dosare/luna... Daca persoanele indreptatite nu au respectat anumite termene prevazute de lege sanctiunea a fost imediata. Daca nu au depus notificarea la timp, nu au completat dosarul sau nu au formulat contestatie in 30 de zile au pierdut dreptul de a mai obtine despagubiri.

Pentru autoritatile statului care au depasit absolut toate termenele reglementate de legile reparatorii nu s-a prevazut insa niciun fel de sanctiune!", arata comunicatul.

Asociatia mai arata ca din totalul celor 2.777 decizii emise de la inceputul anului in dosarele constituite in temeiul Legii nr. 10/2001, un sfert au fost decizii de invalidare, iar in dosarele de fond funciar 38% au fost decizii de invalidare.

"Cu alte cuvinte, desi autoritatile locale si Prefecturile au considerat, in baza actelor depuse la dosar, ca sunt indeplinite conditiile pentru acordarea masurilor reparatorii pentru imobilele preluate abuziv, ANRP, reanalizand dosarele, a stabilit ca respectivele persoane nu au niciun drept sa primeasca despagubiri. Daca aceste persoane nu contesta in instanta decizia Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor in 30 de zile au pierdut orice drept", arata comunicatul. ...citeste mai departe despre "ANRP are nevoie de 9,5 ani pentru a solutiona dosarele depuse" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1158 ori
Citeste mai multe despreANRP solutionare dosare