Facebook s-ar putea lista pe bursa de la New York

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 13:17
1330 citiri
Facebook s-ar putea lista pe bursa de la New York

Compania americana Facebook, operatorul celei mai mari retele de socializare online la nivel mondial, evaluata la cateva miliarde de dolari, s-ar putea lista pe bursa de la New York in urmatorii cativa ani.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat ca spera sa poata lista compania, insa evenimentul nu va avea loc "decat in urmatorii cativa ani" si a subliniat ca reteaua de socializare online nu are nevoie imediata de capital, transmite Reuters.

Zuckerberg, in varsta de 25 de ani, totodata co-fondator al Facebook, a adaugat ca ramane deschis parteneriatelor si investitiilor.

Totodata, potrivit sefului Facebook, compania isi poate atinge obiectivele de afaceri cu baza financiara adecvata, in pofida informatiilor aparute anterior in presa, care anuntau discutii pentru obtinerea de finantari din partea mai multor investitori.

"Daca apare o investitie care ofera termeni favorabili, o vom lua in considerare, macar si pentru a avea spatiu de manevra in caz ca vom dori mai tarziu sa facem ceva. Unele discutii despre care se vorbeste sunt pur si simplu diverse conversatii care au avut loc, dar nu este nimic de comentat pe acest subiect", a declarat Zuckerberg pentru Reuters.

El a afirmat ca Facebook nu se va grabi catre o listare pe bursa, deoarece aceasta operatiune nu este un obiectiv pentru companie, ci numai un eveniment "pe drumul catre adevaratele obiective".

Facebook
a fost infiintata in urma cu cinci ani si a fost evaluata, in 2007, de Microsoft, la 15 miliarde de dolari.

Gigantul software a preluat atunci 1,6% din capitalul companiei pentru 240 milioane de dolari.

Blogul de IT TechCrunch a anuntat, marti, ca Facebook a respins o investitie de 200 milioane de dolari care evalua compania la opt miliarde de dolari.

Facebook are peste 200 de milioane de utilizatori activi, dublu fata de cifra din august 2008.

Reteaua companiei se numara totodata printre cele mai puternice platforme de foto-sharing din lume, gazduind peste 15 miliarde de fotografii.

Facebook are contracte cu peste 70 dintre cele mai mari companii de publicitate din Statele Unite, potrivit lui Zuckerberg, si obtine afaceri din ce in ce mai mari pe pietele internationale.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#bursa, #facebook, #miliarde, #new, #york , #stiri Facebook