S-au ieftinit actiunile Erste Bank si Raiffeisen International

Luni, 30 Martie 2009, ora 11:46
2450 citiri
S-au ieftinit actiunile Erste Bank si Raiffeisen International

Cotatiile actiunilor Erste Bank (EBS) si Raiffeisen International Bank (RIBH) scadeau agresiv in jurul orei 11 pe Bursa din Viena, pe fondul pesimismului din piete, in contextul in care investitorii se tem in legatura cu viitorul industriei auto din Statele Unite.

Potrivit datelor de la Bursa din Viena, actiunile Erste se depreciau cu 9,16%, la pretul de 12,49 euro, iar titlurile Raiffeisen pierdeau 7,59%, pana la cotatia de 20,93 euro.

Scaderile vin in contextul in care bursele asiatice au suferit scaderi importante din cauza nervozitatii investitorilor inainte de anuntarea planului guvernamental al Statelor Unite pentru salvarea sistemului auto.

Astfel, jucatorii din piata, deja cu o tendinta mai scazuta de cumparare, au devenit din ce in ce mai nelinistiti spre sfarsitul sedintei, din cauza zvonurilor legate de masurile ce urmeaza a fi luate de guvernul american pentru constructorii auto General Motors si Chrysler, aflati in pragul falimentului.

De asemenea, cotatia Erste de pe Bursa de la Bucuresti cobora cu 9,5%, pana la 53,40 lei/actiune.

Totodata, Raiffeisen International si Erste Bank se numara printre cele 9 mari banci internationale prezente in Romania, care au promis joi ca vor continua sa faca afaceri in tara si ca vor injecta capital in subsidiarele lor, daca va fi necesar.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#actiuni, #banci, #bursa, #cotatii, #erste, #raiffeisen , #stiri Erste Bank