Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Facilitatile pentru bonuri fiscale, imposibil de aplicat - cerneala se sterge in 3 luni

Facilitatile pentru bonuri fiscale, imposibil de aplicat - cerneala se sterge in 3 luni

Conducerea PNL Arad sustine ca facilitatile pentru bonuri fiscale adunate de cumparatori pentru ca statul sa le returneze o parte din bani sunt imposibil de aplicat, intrucat cerneala se sterge in maximum 3 luni, informeaza Mediafax.

Presedintele PNL Arad, Ionel Ciupe, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, referitor la proiectul de incurajare a populatiei sa ceara bonuri fiscale la magazin, ca Guvernul "a aruncat pe piata o idee care sa mai ameteasca opinia publica", dar care nu poate fi aplicata.

"Guvernul ne-a obisnuit sa ne prezinte felurite masuri care nu au nicio finalitate. Este nepregatit cand lanseaza tot felul de idei, cum este cea privind facilitatile pentru bonurile fiscale. Nu cred ca cine a venit cu ideea stie ca cerneala se sterge in cel mult 3 luni, iar astfel s-ar preda bonuri fiscale in alb", a spus Ciupe.


Liderul liberal aradean a adaugat ca, daca un astfel de proiect ar fi aplicat, "statul ar trebui sa angajeze o armata de oameni pentru a prelucra datele la administratiile financiare".


"Ideea de a incuraja populatia sa ceara bonuri la casa este buna, dar Guvernul trebuia sa se pregateasca inainte de a veni cu o solutie, pentru ca actuala este imposibil de aplicat", a adaugat Ionel Ciupe.


Presedintele PNL Arad a spus ca, "in timp ce statul produce confuzie in mediul economic si social, marile afaceri pleaca din Romania in Bulgaria, unde impozitul pe profit este de 10%, iar legislatia este stabila".


Cumparatorii de bunuri si servicii vor primi de la stat o parte din banii cheltuiti, in schimbul bonurilor fiscale, a anuntat, sambata, premierul Emil Boc.


El a precizat ca Executivul va stabili un plafon anual, din care un procent va fi returnat consumatorului, ca o metoda de combatere a evaziunii fiscale.


Ulterior, premierul a precizat la postul public de televiziune ca proiectul de act normativ prin care vor fi introduse aceste facilitati se afla in lucru la Ministerul Finantelor, obiectivul fiind acela ca actul normativ sa intre in vigoare din trimestrul IV al anului 2010 sau cel tarziu la 1 ianuarie 2011.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2468 ori
Citeste mai multe desprebonuri facilitati fiscale