Berceanu: Orban a aruncat 4 milioane de euro pe fereastra

Vineri, 15 Mai 2009, ora 17:34
1593 citiri
Berceanu: Orban a aruncat 4 milioane de euro pe fereastra

Ministrul Trasporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, l-a acuzat, vineri, pe fostul detinator al acestui portofoliu, Ludovic Orban, ca a irosit patru milioane de euro pe penalitati pentru lucrarile la Autostrada Transilvania, transmite corespondentul NewsIn.

Berceanu a afirmat ca, anul acesta, Guvernul a platit Bechtel 120 de milioane de euro, din care 80 de milioane de euro erau datorii din 2008 si 4 milioane - penalitati.

"Din acesti 80 de milioane de euro, vreo 4 milioane sunt penalitati. Deci domnul Orban a aruncat 4 milioane de euro pe fereastra, neplatind la timp si permitand aceste penalitati, care sunt in contract.

De aceea incercam sa fim atenti in ceea ce inseamna atat lucrul, cat si plata, ca sa nu cheltuim niste bani suplimentari. Si asa, autostrada e o lucrare foarte dificila si costa foarte mult", a afirmat Berceanu.

Tot legat de costuri, ministrul a afirmat ca a discutat cu firma Bechtel despre necesitatea eliminarii firmelor intermediare care lucreaza la proiectul Autostrada Transilvania.

"Am discutat cu partea americana sa eliminam verigile intermediare, firmele care intermediaza pentru alte firme si asa vom incerca ca atunci cand exista o firma care livreaza balast, sa fie firma care are balastiera", a precizat ministrul, adaugand ca fiecare dintre aceste firme intermediare isi adauga comisioane de 10-15%.

Radu Berceanu a vizitat vineri, alaturi de premierul Emil Boc, cateva puncte de lucru de pe Tronsonul 2B de pe Autostrada Transilvania.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
#Berceanu, #Orban, #autostrada, #Transilvania, #milioane, #euro, #bani , #stiri Emil Boc