Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAF tinteste averile mari nejustificate

ANAF tinteste averile mari nejustificate

Directia de Verificari Fiscale, infiintata saptamana aceast in cadrul ANAF, va controla persoanele cu averi mari care nu pot fi justificate.

Guvernul a decis infiintarea Directiei de Verificari Fiscale in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) care are ca scop controlarea veniturilor realizate de persoanele fizice cu averi mari, conform Evz.ro.

Emil Boc a declarat ca, in urmatorii ani, acest departament va deveni unul extrem de temut. "Oricine va prefera s?-?i pl?teasc? impozitele ?i taxele in mod legal, decat s?-l caute s?-l investigheze cum ?i-a cheltuit banii, cum a dobandit averea in anul respectiv", a declarat premierul Romaniei.

Boc mai spune ca noua Directie ca viza in primul rand persoanele care au firme pe pierdere sau aproape in faliment, dar au masini si vile ce bat la ochi.

Persoanele vizate nu vor fi anuntate ca au intrat in vizorul autoritatilor. Apoi, se vor face analize de risc, in urma carora va fi selectat un grup de persoane ce vor fi verificate in detaliu. Autoritatile vor cere informatii despre aceste persoane de la colaboratori si institutiile publice.

Abia din acel moment, reprezentantii Fiscului vor discuta cu persoanele verificate, urmand sa stabileasca o diferenta de impozit ce va fi platita de suspect. In cazul in care acesta refuza, vor fi impuse masuri asiguratorii.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1120 ori