DNA: Voiculescu a cerut difuzarea unor materiale compromitatoare si pe alte "cai mediatice"

Marti, 30 Iulie 2013, ora 11:37
1257 citiri
DNA: Voiculescu a cerut difuzarea unor materiale compromitatoare si pe alte "cai mediatice"

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a dispus inceperea urmaririi penale lui Dan Voiculescu pentru complicitate la infractiunea de santaj, in dosarul directorului general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu.

In acelasi dosar mai sunt invinuiti si Camelia Voiculescu, George Daniel Matiescu, Serban Pop, precum si Antena TV Group, Intact Publishing si Antena 3 S.A., in calitate de persoane juridice.

DNA arata astfel intr-un comunicat de presa ca Dan Voiculescu "a dispus trimiterea, catre partea vatamata (n.r. administratorul RCS & RDS) si catre alte persoane, a unor adrese de informare emise de catre Intact Publishing S.R.L. si semnate de invinuitul Matiescu George-Daniel, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului".

Prin acest santaj, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrans pe directorul RCS & RDS sa semneze un contract in conditii favorabile Antena Group, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru acesta si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

"In tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune apartinand Antena TV Group au aparut informatii cu continut denigrator cu privire la compania al carei administrator era partea vatamata si a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la eventuale fapte de coruptie in care ar putea fi implicata partea vatamata", se arata in comunicatul DNA.

Procurorii anticoruptie sustin ca probele adunate pana in prezent arata implicarea lui Voiculescu Dan in activitatile desfasurate de Sorin Alexandrescu si ca acesta ar fi fost tinut la curent de modul in care decurgeau presiunile asupra RCS & RDS atat de fiica sa, Camelia, cat si de directorul Antenelor.

In aceste demersuri, "Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin ca materialele compromitatoare ar trebui sa fie difuzate si pe alte cai mediatice decat posturile de televiziune si i-a indicat sa manifeste precautie cu ocazia intalnirilor si discutiilor cu partea vatamata", sustine DNA.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
#dosar DNA Voiculescu, #complicitate santaj Voiculescu, #santaj Voiculescu RCS RDS, #urmarire penala santaj Voiculescu , #stiri Dan Voiculescu