Importanța unui scaun de birou ergonomic pentru sănătate și confort

Luni, 20 Februarie 2023, ora 20:01
163 citiri
Importanța unui scaun de birou ergonomic pentru sănătate și confort
FOTO: Shutterstock.com

Cei mai mulți oameni petrec aproximativ opt ore pe zi așezați pe un scaun, la birou. Acest lucru poate fi stresant pentru corp și, în timp, poate cauza chiar și probleme de sănătate. Din fericire, există numeroase modalități prin care poți reduce impactul unui job sedentar asupra sănătății, iar alegerea unui scaun de birou ergonomic este una dintre acestea. În continuare, îți vom prezenta de ce este important să alegi un scaun de birou ergonomic.

Impactul statului la birou asupra sănătății

Multe persoane nu conștientizează faptul că unele dintre problemele de sănătate sunt cauzate de statul pe scaune birou într-o poziție incorectă și utilizarea unui scaun de birou obișnuit, care nu este ergonomic. Un scaun de birou ergonomic permite corpului să adopte o poziție confortabilă și naturală, care să nu cauzeze neplăceri.

Adesea, oamenii care lucrează mult timp la birou se plâng de dureri de spate. Motivul? Spătarul unui scaun de birou obișnuit asigură suport pentru zona cervicală și zona lombară și nici nu permite coloanei să stea ușor curbată, așa cum este natural. Este bine de știut că în mod normal coloana nu este dreaptă, ci are două curburi care trebuie respectate. Astfel, dacă adopți o poziție prea dreaptă când lucrezi și dacă alegi un scaun cu spătarul tare și drept, vei agrava durerile.

Problemele circulatorii și durerile de picioare sunt alte neplăceri comune care pot fi evitate cu ajutorul unui scaun de birou ergonomic. Un astfel de scaun are marginea șezutului curbată în așa fel încât să nu pună presiune pe coapse și să asigure circulația sângelui într-un flux continuu.

Scaunul ergonomic poate fi reglat după dorințele tale: începând de la înălțime, pentru ca tălpile să stea comod pe pardoseală și până la brațele ce îți vor asigura susținerea mâinilor. Un astfel de scaun va părea fabricat pentru tine, având în vedere că îl poți regla după bunul plac. Va fi un scaun confortabil, iar la finalul zilei nu te vei mai confrunta cu dureri și cu alte neplăceri specifice statului prelungit la birou.

Cum poți combate efectele sedentarismului la birou?

Alegerea unui scaun de birou ergonomic este doar una dintre modalitățile prin care poți combate sedentarismul la birou. Poți pune în practică și alte soluții, extrem de simple și pentru care nu vei depune efort.

Știai că o pauză de câteva minute la fiecare oră, te va ajuta să eviți umflarea picioarelor? Este suficient ca la fiecare oră să te ridici de pe scaun și să faci câțiva pași prin birou sau chiar câteva exerciții ușoare, cum ar fi ridicările pe vârfuri. Vei observa imediat diferența, având în vedere că sângele va circula mai bine, iar la finalul zilei picioarele nu te vor mai durea și nu vor mai fi umflate.

Hidratarea este, de asemenea, extrem de importantă. Probabil ai tendința de a bea mai multă cafea în zilele în care lucrezi, față de o zi nelucrătoare. Cafeaua este diuretică, astfel că trebuie să compensezi și să te hidratezi corespunzător. În general, se recomandă 30-35 de mililitri de apă pentru fiecare kilogram al corpului tău, însă cantitatea depinde și de temperatură, de umiditate și de felul în care te simți, astfel că poți consuma chiar mai mult.

Adaugă mai multe fibre în alimentația ta pentru o digestie optimă. Statul prelungit la birou poate avea drept consecință constipația. Pentru a o preveni și pentru a avea o digestie optimă, pe lângă hidratare, ar fi bine să adaugi mai multe fibre în alimentația ta. Le poți lua din pâine cu tărâțe, fulgi de ovăz, semințe de chia, avocado, porumb și, bineînțeles, multe legume și fructe de preferat crude. Vei observa o diferență majoră în scurt timp.

Acestea au fost doar câteva dintre schimbările pe care le poți face pentru a te simți mai bine la birou, începând cu alegerea unui scaun ergonomic.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#scaun birou, #scaun ergonomic , #Stiri Companii