Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cea mai mare companie petroliera din lume investeste in Romania. Afla cat

Cea mai mare companie petroliera din lume investeste in Romania. Afla cat
ExxonMobil Exploration and Production Romania vrea sa contracteze servicii de foraj marin (offshore) in Marea Neagra.

"Obiectivul acordului cadru este asigurarea accesului ExxonMobil la resursele identificate ca fiind necesare pentru prestarea in cadrul contractelor subsecvente a serviciilor de foraj marin (offshore) in Marea Neagra", se specifica in anuntul de participare.

Valoarea estimativa a contractului fiind cuprinsa intre 250 si 750 milioane de dolari, fara TVA, potrivit unui anunt publicat, vineri, pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Contractul prevede incheierea unui acord-cadru cu un singur agent economic, pe o durata de 48 de luni. Plata se va face din surse proprii.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 31 decembrie, ora 12:00, ofertele urmand sa fie deschise in 7 ianuarie 2013.

De asemenea, un alt anunt de participare publicat tot vineri pe SEAP se refera la contractarea de servicii de eliminare a deseurilor si reziduurilor de foraj pentru un program de forare in Marea Neagra. Valoarea estimata pentru acest contract este intre 500.000 si 4.000.000 dolari, fara TVA.

Petrom si americanii de la ExxonMobil deruleaza un proiect de exploatare in Marea Neagra. La inceputul acestui an cele doua companii au anuntat ca au descoperit un zacamant de gaze naturale, estimat la 42-84 miliarde metri cubi, ceea ce ar inseamna de 3-6 ori consumul anual al Romaniei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1728 ori