Apartament ”buncăr”, fără geamuri, amenajat la subsolul unui bloc din Cluj. Se vinde cu un preț exorbitant

Marti, 25 Octombrie 2022, ora 12:30
1039 citiri
Apartament ”buncăr”, fără geamuri, amenajat la subsolul unui bloc din Cluj. Se vinde cu un preț exorbitant
Buncăr din Cluj, scos la vânzare cu preț exorbitant FOTO stiri de cluj

Un apartament amenajat la subsolul unui bloc din centrul municipiului Cluj Napoca a strânit nemulțumirea vecinilor.

Proprietarul și-a montat centrală pe gaze deși spațiul respectiv nu este prevăzut cu ferestre, iar aerisirea se face doar prin casa scării. În realitate, "apartamentul" este o boxă a parcării, acuză vecinii.

Chiar și în aceste condiții, prețul cu care a fost scos la vânzare este de 47.000 de euro, apartamentul de 47 de metri pătrați. Un al doilea apartament, de 32 de metri pătrați, se vinde cu 30.000 de euro.

Pe strada Porțelanului numărul 3, din Cluj-Napoca, au fost scoase la vânzare două spații, între care și un ”apartament”, amenajate în parcările de la etajul -2. Un specialist acreditat ANRE a declarat pentru Știri de Cluj că instalarea unei centrale termice pe gaz în acel loc este ilegală.

În Cartea Funciară a imobilului, cele două încăperi de 47, respectiv 32 de metri pătrați ar figura ca boxe / parcări.

”În urmă cu 2-3 ani, o singură persoană a cumpărat integral nivelul -2 și a început tot felul de activități (comerciale) în acest spațiu.

Zilele acestea, domnul A.O. (proprietarul spațiului) a dat prin agenția imobiliară Blitz anunț că vinde 2 spații.

Suma de 30.000 de euro este pentru boxele în care își desfășoară activitate un “showroom” de anvelope și 47.000 de euro pentru ”apartamentul” în care deja locuiește cineva”, a relatat un vecin.

La etajul -2, ventilația este făcută doar prin casa scării sau prin parcare. Acest lucru se vede în poza făcută pe casa scării. ”Mai mult proprietarul a închis cu un grilaj metalic accesul la etajul -2, pe motiv ca intră oamenii străzii și își fac nevoile.

Ambele spații sunt ”racordate” la toate utilitățile: apă, canalizare, gaz și electricitate.

În bloc, în săptămâna aceasta au fost sesizări pentru scurgeri de gaze.

Proprietarul celor două apartamente ar fi explicat că totul este construit cu firmă autorizată, iar instalația de racordare la apa menajeră este autorizată, potrivit sursei citate.

Acesta susține că administrația blocului știe de situație și că a aprobat aceste lucrări.

”Dacă centrala termică are ieșirea sub scările de la intrarea în imobil, înseamnă ca acestea trec prin spațiul tehnic de la -1 care este proprietatea administrației.

Branșați probabil cu apa menajeră în pluvial și de acolo în Someș. Acești ...citeste mai departe despre "Apartament ”buncăr”, fără geamuri, amenajat la subsolul unui bloc din Cluj. Se vinde cu un preț exorbitant" pe Ziare.com

Județele din România în care piața imobiliară „duduie”. Unde e cel mai convenabil să îți cumperi o casă nouă
Județele din România în care piața imobiliară „duduie”. Unde e cel mai convenabil să îți cumperi o casă nouă
Se vând mai multe apartamente, la prețuri mai mari. Informațiile publicate de agenția de cadastru arată că piața imobiliară este pe plus în mai multe județe din țară și București, iar...
Românii fac mai multe credite pentru locuințe în 2024. Mai puțin de jumătate din vânzări se fac prin ipotecă
Românii fac mai multe credite pentru locuințe în 2024. Mai puțin de jumătate din vânzări se fac prin ipotecă
În martie 2024, aproape 26.000 de cumpărători au făcut credite ipotecare, cu aproximativ 25% mai mulți decât în aceeași lună a anului trecut. În toată țara au fost vândute peste 54.000...
#apartament, #imobiliare, #imobiliare Cluj, #Cluj Napoca , #Stiri Companii