Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Majorarile salariale din companiile de stat vor fi limitate la 60% din sporul de productivitate a muncii

Majorarile salariale din companiile de stat vor fi limitate la 60% din sporul de productivitate a muncii


Cresterile salariale din companiile de stat si regiile autonome vor fi limitate la 60% din sporul de productivitate a muncii, precizeaza un act normativ recent aprobat de Guvern. De asemenea, documentul stabileste modalitatea de aprobare, fundamentare si rectificare a bugetelor de venituri si cheltuieli ale operatorilor economici.

Activitatea economica si financiara a companiilor de stat si a regiilor autonome este reglementata in prezent de OUG nr. 79/2008 privind masuri economico-financiare la nivelul unor operatori economici, precum si de alte acte normative.

OUG nr. 79/2008 a suferit modificari si contine prevederi care au avut aplicabilitate temporara sau au fost abrogate, a explicat, recent, MFP.

Avand in vedere acest lucru, este necesara abrogarea OUG nr. 79/2008 si stabilirea unui nou cadrul legal, care sa reglementeze activitatea economico-financiara a companiilor de stat si a regiilor autonome si de asemenea, sa cuprinda masuri suplimentare privind disciplina economico-financiara la nivelul unor operatori economici la care statul este actionar majoritar, a adaugat sursa citata.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1523 ori