Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitie de 220 de milioane de euro, in sapte microhidrocentrale

Investitie de 220 de milioane de euro, in sapte microhidrocentrale


Sapte microhidrocentrale vor fi construite pe cursul raului Somes, in urma unui parteneriat public-privat, a anuntat Consiliul Judetean Cluj. Una dintre ele va fi pe teritoriul judetului Cluj, in comuna Vad. Relizarea celor sapte microhidrocentrale implica o investitie de 220 milioane de euro.

Saptamana trecuta, o delegatie romana a efectuat o vizita la sediul firmei PVB Power Bulgaria AD, o companie cu actionariat italian, care urmareste dezvoltarea energiei din resurse regenerabile prin valorificarea potentialului hidroenergetic al raurilor de pe teritoriul Europei.

Din delegatie au facut parte presedintele Consiliului Judetean, Horea Uioreanu, si inca 18 persoane, se arata intr-un comunicat al CJ Cluj.

In cadrul vizitei s-a discutat despre posibilitatea unui parteneriat public-privat cu firma PVB Power Group S.p.A. pentru realizarea a sapte microhidrocentrale pe raul Somes. Constructia microhidrocentralelor se va derula pe parcursul a trei ani si va debuta in anul 2013.

Investitie Romania: 6,6 milioane de dolari pentru o centrala pe biogaz la Satu Mare

Cine mai "indrazneste" sa faca investitii pe piata locala?

O companie chineza investeste 1 miliard de dolari la Rovinari

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1886 ori