Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O companie chineza investeste 1 miliard de dolari la Rovinari

O companie chineza investeste 1 miliard de dolari la Rovinari


Compania chineza China Huadian Engineering va investi peste un miliard de dolari in constructia unui grup energetic cu o capacitate de cel putin 500 MW la termocentrala Rovinari.

Investitia va genera direct peste 500 locuri de munca, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Compania chineza a fost selectata sa deruleze investitia in urma unei licitatii internationale derulata in luna mai. Al ofertat in cadrul licitatiei a fost compania japoneza Marubeni Corporation.

Noua termocentrala va functiona pe baza de lignit si va fi construita pe amplasamentul a doua blocuri energetice ale Complexului Energetic Rovinari, dezafectate.

Compania de stat China Huadian Engineering are ca principale domenii de activitate productia de utilaje grele, tehnologii de tratarea apei si protectia mediului, energii din surse neconventionale, constructia de centrale electrice, respectiv cercetare si dezvoltare de produse de inalta tehnologie.

Operatiunile grupului China Huadian Corporation, din care face parte compania, includ productia de energie, servicii de termoficare, dezvoltarea de energie din surse primare, precum carbunele si alte servicii tehnologice pentru domeniul energetic.

China Huadian Engineering a realizat 212 centrale electrice in China, Indonezia, Malaezia, Cambodgia, avand lucrari in desfasurare si in Turcia.

Chinezii vor construi noul grup energetic de la Rovinari

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2143 ori