Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Contractul cu compania Bosch pentru investitia de la Jucu va fi semnat in 17 februarie

Contractul cu compania Bosch pentru investitia de la Jucu va fi semnat in 17 februarie


Contractul cu compania germana Bosch privind o investitie in Parcul industrial Tetarom 3 din comunica Juca se va semna pe 17 februarie, a anuntat presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise.

Bosch ar urma sa primeasca 21 de hectare, pentru 49 de ani, in comuna Jucu, unde va construi o unitate de productie de componente auto.

"Contractul legat de teren va fi facut pe 49 de ani, cu prevederi ca investitia se va derula in doua etape. Un an si jumatate pentru fiecare etapa", a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Potrivit reprezentantilor Bosch, productia ar trebui sa inceapa in cea de-a doua jumatate a anului.

La sfarsitul lunii ianuarie, fostul premier Emil Boc anunta ca firma Bosch a inaintat o cerere de ajutor de stat pentru creare de locuri de munca si investitii la Cluj si preciza ca a cerut Ministerului de Finante sa analizeze rapid solicitarile care vizeaza investitii sau locuri de munca in Romania.

"Stiu, de exemplu, ca Bosch a inaintat o cerere de ajutor de stat pentru ceea ce inseamna crearea de locuri de munca si investitii la Cluj si alte firme care vin acolo in locul Nokia. Este vorba de un angajament pe care l-am facut mai demult si trebuie sa fie respectat".

"Nu ca este vorba de Cluj, acest lucru trebuie sa fie oriunde in tara, ca este vorba de Delphi de la Iasi sau de Ford de la Craiova sau de Pirelli de la Slatina, nu conteaza in ce parte a tarii sunt investitii care aduc locuri de munca. Noi trebuie sa raspundem rapid la aceste solicitari de investitii si sa le acordam sprijinul necesar pentru ca investitiile sa se deruleze", a afirmat atunci premierul.

Grupul Bosch este unul dintre liderii globali ai furnizorilor de tehnologie si servicii, in domeniile auto, tehnologie industriala, bunuri de larg consum si constructii. In anul fiscal 2010, circa 283.500 de angajati au generat vanzari de aproximativ 47,3 miliarde de euro, in domeniile echipamentelor pentru autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum si echipamentelor pentru constructii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1927 ori