Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Arad: Stadionul "Francisc Neumann" (UTA) va fi modernizat cu peste 32 de milioane de lei

Arad: Stadionul "Francisc Neumann" (UTA) va fi modernizat cu peste 32 de milioane de lei


Stadionul "Francisc Neumann" din Arad, cunoscut ca Stadionul UTA, va fi modernizat in urma unei investitii de peste 32 de milioane de lei, in urmatorii trei ani, contractul pentru lucrari fiind semnat, vineri, cu firma aradeana Tehnodomus.

La licitatia pentru atribuirea lucrarilor de modernizare a Stadionului "Francisc Neumann" din Arad (Stadionul UTA) au participat trei companii, castigatorul fiind anuntat, vineri, odata cu semnarea contractului.

Firma care va executa lucrarile este Tehnodomus Arad, iar valoarea contractului este de 32.733.275 lei, cu TVA inclusa, banii care vor fi alocati de la bugetul local pe parcursul a trei ani.

"Este un moment important nu doar pentru sportul aradean, ci pentru intregul oras, un vis care incepe sa devina realitate, un nou stadion la UTA, care sa indeplineasca toate conditiile pentru competitii interne si internationale", a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falca.

Stadionul va respecta standardele UEFA

Potrivit sursei citate, lucrarile vor duce la cresterea capacitatii stadionului, iar la final obiectivul va respecta toate standardele UEFA.

Capacitatea bazei sportive va creste de la 7.000 de locuri la 12.548, din care 2.798 la tribuna oficiala si la tribuna intai. Conform documentatiei proiectului, tribunele vor fi acoperite integral, vor exista 15 puncte de acces in stadion, iar sub peluza din sud va exista un mini-hotel, destinat cazarii pe termen scurt a echipei oaspete si a personalului auxiliar.

In zona stadionului va fi amenajata o parcare cu 300 de locuri pentru autoturisme si 20 pentru autocare.

Lucrarile nu vor duce la inchiderea bazei sportive pe toata perioada, pentru ca se vor desfasura pe portiuni, pentru ca arena sa poata fi utilizata.

Firma are la dispozitie trei ani pentru finalizarea lucrarilor, adica pana la sfarsitul anului 2016.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1570 ori
Citeste mai multe desprestadion arad modernizare stadion