Sute de milioane de euro recuperate din dosarele de insolventa

Luni, 25 Februarie 2013, ora 13:17
1545 citiri
Sute de milioane de euro recuperate din dosarele de insolventa

Creantele recuperate si distribuite de Casa de Insolventa Transilvania (CITR) in ultimii ani creditorilor proiectelor imobiliare aflate in insolventa totalizeaza circa 200 de milioane de euro.

Din aceasta suma, 47,8 milioane de euro au fost obtinuti din distribuirile efectuate in cadrul a doar doua proceduri, doua malluri aflate in insolventa, respectiv Tiago Mall din Oradea si City Mall din Bucuresti.

"Pentru proiectele imobiliare de tip mall sau complexe rezidentiale exista posibilitatea de restructurare si de salvare prin insolventa, daca aceasta este accesata la timp. Principala problema a acestor proiecte imobiliare o reprezinta supra-indatorarea.

Ea poate fi remediata rapid, concomitent cu stabilizarea operationala a proiectului, acolo unde este cazul. Solutionarea acestor doua aspecte in paralel si cu asemenea eficienta se poate face numai in cadrul procedurii de insolventa. Nerezolvate, astfel de probleme se amplifica in timp si devine tot mai greu sa fie aliniate ulterior corect la realitatile pietei", a declarat, intr-un comunicat Andreea Anghelof, asociat coordonator al Casei de Insolventa Transilvania.

Insolvente rasunatoare: Cum pierde din mana statul "avutia nationala"

Piata imobiliara, supraincarcata

Potrivit CITR, piata imobiliara din Romania este supraincarcata de proiecte, iar acesta este unul dintre motivele pentru care business-urile imobiliare ajung sa aiba dificultati financiare.

Experienta proiectelor administrate de societatea de insolventa a aratat ca atiunile prompte si eficiente pot evita eliminarea jucatorului din piata si recuperarea unor sume insemnate de creante. Nerezolvarea la timp a acestor probleme duce la deconectarea afacerii de la realitatile pietei si la pagube enorme pentru creditori.

In prezent CITR este practicianul in insolventa cu unul dintre cele mai mari portofolii de proiecte imobiliare, care include procedura de insolventa a singurelor trei mall-uri care au fost in insolventa si a numeroase proiecte rezidentiale.

CITR a mai gestionat procedurile de insolventa si reorganizare pentru Armonia Mall Braila, Bellevue Residence Brasov, Alia Inmobiliaria Bucuresti, Euroholding Timisoara, Tatarasi Arena Iasi, precum si pentru numeroase hoteluri, cum sunt Pantex Brasov, Hanul Piratilor Navodari, Tirol Poiana Brasov, Pro Hotels Bucuresti.

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
#insolventa companii imobiliare, #Casa de Insolventa Transilvania bani, #imobiliare Casa de Insolventa Transilvania , #Insolventa