Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Privatizare CFR Marfa. Aceeasi trei candidati, o noua incercare

Privatizare CFR Marfa. Aceeasi trei candidati, o noua incercare


Companiile care au depus oferte la etapa de precalificare pentru achizitionarea a 51% din actiunile CFR Marfa sunt aceleasi care au depus oferte si la procedura precedenta, si anume Grup Feroviar Roman, Omnitrax si Asocierea Transferoviar Grup si Donau - Finanz Gmbh, informeaza Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor a republicat joi, 16 mai 2013, anuntul privind vanzarea a 51% din actiunile CFR Marfa, venitul mediu anual din activitatea de transport marfa al investitorilor interesati fiind redus de la 100 milioane euro in anuntul anterior, la 20 milioane euro in prezent.

Castigatorul licitatiei, anuntat pe 20 iunie

Vanzarea se va realiza prin metode combinate cu criterii de precalificare, constand in negociere pe baza de oferte preliminare si angajante, urmata de licitatie cu oferta in plic. Pretul de oferta (pretul de pornire a licitatiei) este de 797,058 milioane lei pentru intregul pachet de actiuni scos la vanzare.

Oferta de vanzare este valabila 180 de zile de la data publicarii, cu posibilitatea de a fi prelungita, iar plata pretului actiunilor se va face intr-o singura transa prin transfer bancar la data finalizarii tranzactiei.

Conditii pentru participare

Pentru participarea la negocierea pe baza de oferte preliminare si neangajante, potentialii cumparatori inscrisi pe Lista Scurta vor depune la sediul MT, in plic sigilat, cel mai tarziu pana in data de 5 iunie, ora 16.00, oferta preliminara si neangajanta si comentariile potentialilor cumparatori inscrisi pe Lista Scurta asupra proiectului de Contract de Vanzare - Cumparare de Actiuni inclus in Dosarul de Prezentare.

Comisia de Privatizare constituita la nivelul MT va purta negocieri cu fiecare dintre potentialii cumparatori inscrisi pe Lista Scurta si care au depus documentele prevazute, incepand cu data de 6 iunie, ora 10.00.

Taxa de participare la licitatie, de 20.000 de euro

Pentru participarea la licitatia cu oferta in plic, potentialii cumparatori care au depus documentele prevazute vor depune, pana cel mai tarziu in data de 19 iunie, ora 12.00, Documentele de Participare care nu au fost solicitate in faza de precalificare, oferta de cumparare in plic sigilat si dovada privind achitarea Taxei de Participare la Licitatie, in suma de 20.000 euro.

Garantia de Participare in suma de 10 milioane euro sau echivalent in lei la cursul BNR din ziua constituirii garantiei se va constitui in favoarea MT, prin Scrisoare de garantie bancara.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1378 ori