Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Azomures: Planul de reorganizare aprobat si asumat de CA nu prevede restructurari de personal

Azomures: Planul de reorganizare aprobat si asumat de CA nu prevede restructurari de personal


Purtatorul de cuvant al SC Azomures SA, Ovidiu Maior, a precizat luni, dupa mitingul de protest al angajatilor combinatului, impotriva planului de reorganizare, ca acest plan asumat de Consiliul de Administratie al societatii nu prevede restructurari de personal si urmareste eficientizarea activitatii.

"Planul de reorganizare, aprobat si asumat de Consiliul de Administratie, nu prevede restructurari de personal. Reorganizarea se face in beneficiul organizatiei si urmareste eficientizarea activitatii. Este responsabilitatea managementului sa conduca aceasta companie.

Discutiile cu reprezentantii salariatilor vor continua in interiorul companiei. Planul de investitii este in grafic si suntem in faza de desemnare a firmelor pentru inceperea lucrarilor de constructie la marile proiecte: fabricile de amoniac, uree si azotat de amoniu", a precizat Ovidiu Maior.

Aproximativ 300 de angajati ai Combinatului de ingrasaminte chimice Azomures din Targu Mures au participat, luni, la iesirea din schimb, la un miting de protest in fata Prefecturii Mures, pentru a-si manifesta dezacordul fata de planul de reorganizare a societatii, prezentat de noua conducere, care prevede si externalizarea unor servicii.

Protestul fost indreptat impotriva deciziei luate de conducerea SC Azomures SA de a externaliza intretinerea instalatiilor vechi, sindicalistii sustinand ca aceasta decizie poate conduce la pierderea locurilor de munca si poate genera un real pericol pentru salariatii companiei si pentru mediul inconjurator pe o raza considerabila.

Protestatarii au spus ca externalizarea serviciilor se realizeaza inainte ca proprietarii Azomures sa efectueze investitiile asumate in retehnologizare si reducerea poluarii, fapt ce va atrage dupa sine retragerea autorizatiei de mediu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2607 ori