Anastasiu (AHK): Economia Romaniei nu isi va mai permite o carantina totala daca vom avea un al doilea val

Joi, 21 Mai 2020, ora 18:37
2992 citiri
Anastasiu (AHK): Economia Romaniei nu isi va mai permite o carantina totala daca vom avea un al doilea val
Foto: Pixabay

Economia Romaniei nu isi va mai permite noi masuri de carantina totala in cazul in care se va inregistra un al doilea val de cazuri pozitive cu coronavirus, a declarat, joi, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK), Dragos Anastasiu.

"Toata lumea a inteles ca un lockdown (carantina, n.r.) total nu poate sa fie solutia cea mai buna. Cred ca oamenii au inteles ce inseamna si responsabilitatea personala si ce inseamna responsabilitatea de breasla, si eu cred ca, daca va veni al doilea val si nu vom avea vaccin pana atunci, lucru care e foarte posibil, cred ca masurile vor fi de alta natura decat au fost acum doua luni. Nu cred ca economia Romania isi mai permite asa ceva. Inteleg ce inseamna riscul medical, riscul epidemiologic, nu il subestimam, nu credem in teoria conspiratiei, dar cred ca va trebui sa existe o balanta intre masurile obligatorii pentru a incetini raspandirea unei boli, indiferent care, si efectele pe care aceste masuri le produc. Nu cred ca ne mai permitem un al doilea val de masuri de acest gen, din punct de vedere economic", a declarat Dragos Anastasiu, la Digi 24.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana a subliniat ca masura de carantina totala a avut ca efect o factura enorma care trebuie platita.

"La nivel economic, am inteles cu totii ce inseamna lockdown si care sunt efectele si ca exista o factura enorma pe care cineva trebuie sa o plateasca. Prin izolare la domiciliu putem evita orice fel de boala, putem evita, prin interzicerea tutunului, foarte multe boli cardio-vasculare si pulmonare, deci exista masuri prin care putem evita orice boala pe lumea aceasta, intrebarea este cu ce costuri", a argumentat Dragos Anastasiu.

Presedintele AHK a aratat ca Guvernul Romaniei, spre deosebire de cel al Germaniei, nu poate ajuta foarte mult economia, din cauza deficitului bugetar masiv.

"Aceasta pandemie ne invata niste lectii, intrebarea este daca noi suntem dispusi sa le gestionam. Ne invata ca daca nu ne punem niste bani deoparte atunci cand ne e bine, atunci vom avea dificultati majore cand ne va fi rau. Comparam Germania cu Romania, acolo exista excedente bugetare de ani de zile, si acum economia a fost ajutata masiv. La noi exista deficite bugetare de ani de zile si acum cand exista probleme de acest gen, nu sunt bani pentru a ajuta economia. Per total, va trebui sa ne gestionam altfel bugetul national, va trebui sa facem o restructurare a aparatului de stat, va trebui sa evitam si noi, antreprenorii, tot ce inseamna evaziune fiscala, veniturile la bugetul statului vor trebui sa creasca, cheltuielile sa scada, sa mergem pe excedente, nu pe deficite, si atunci vom avea bani sa ajutam altfel. In acest moment, Guvernul are casele destul de goale, si nu e vina Guvernului actual, si nici macar a celui trecut, ci a tuturor guvernelor din ultimii 30 de ani", a mentionat Dragos Anastasiu. A

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Dragos Anastasiu carantina totala al doilea , #Companii Romania