Sony: telefonul mobil se transforma in camera foto profesionala

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 17:08
2559 citiri
Sony: telefonul mobil se transforma in camera foto profesionala
Sony

Sony a anuntat, luni, ca a dezvoltat o noua tehnologie pentru realizarea de cipuri pentru camere foto integrate telefoanelor mobile, ceea ce va permite realizarea de fotografii clare, chiar si in conditii reduse de lumina.

Sony a dezvoltat o noua metoda pentru construirea de senzori CMOS, utilizati pe scara larga in cadrul aparatelor foto digitale si telefoanelor mobile. Noua tehnologie va permite realizarea de senzori de imagine redusi ca dimensiune si va face posibila realizarea de fotografii de calitate superioara, scrie IT News.

Sony a adaugat ca noua tehnologie va reduce distorsionarea imaginii fotografiilor realizate pe intuneric si va permite clipurilor video sa captureze o gama mai larga de lumina.

Primele livrarile de senzori de imagine ce folosesc noua metoda vor incepe din martie 2012, urmand ca productia in masa sa inceapa din toamna.

Noile tehnologii din domeniul imaginii vor fi introduse in productia pe scara larga a produselor Sony, la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2013, au precizat reprezentantii companiei.

"Initial ne vom asigura ca acesti senzori pot fi folositi in toate smartphone-urile.[..] Dupa ce vom avea succes cu telefoanele, intentionam sa ne extindem in domenii precum dispozitivele audio-vizuale, supraveghere si fabricatie", a declarat Yasuhiro Ueda, unul din directorii executivi ai diviziei de senzori a Sony.

Sony detine o linie extinsa de aparate foto digitale si smartphone-uri proprii, insa este si un furnizor major de senzori de imagine, rapoartele aratand ca chipurile produse de Sony sunt utilizate de Apple in realizarea produselor sale.

Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
#Sony noi tehnologi, #senzori imagine Sony, #Sony smartphone, #furnizor Sony , #Companii IT