Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Air France vrea sa scape de 10% din personal, pana in 2015

Air France vrea sa scape de 10% din personal, pana in 2015


Compania Air France, care urmeaza saptamana viitoare sa publice o estimare a personalului excedentar si a masurilor de remediere a acestui lucru, va suprima "in jur de 5.000 de posturi pana in 2015", a precizat miercuri sindicatul francez CFE-CGC, citat de AFP.

Numarul de 5.000 de posturi care vor fi eliminate, anuntat de unele cotidiene in luna mai, "nu este departe de adevar", "acestea vor fi in jur de 5.000, potrivit estimarilor noastre", a declarat pentru AFP Ronald Noirot, delegat al sindicatului CFE-CGC la comitetul central al companiei.

Cele circa 5.000 de posturi ar reprezenta aproape 10% din personalul actual al companiei, estimat la aproape 53.000 de persoane.

"Suntem gata sa acceptam multe lucruri in privinta eforturilor care vor fi solicitate personalului daca memorandumul de intelegere, care va fi inaintat sindicatelor, va garanta ca cei care nu sunt dispusi sa plece isi pot pastra postul", a explicat Ronald Noirot. "Vrem sa nu existe niciun caz de plecare fortata", a adaugat acesta.

Mai multe surse sindicale au indicat pentru AFP ca se asteapta la un plan de plecari voluntare care priveste, in principal, personalul de la sol al companiei Air France.

Compania franceza a anuntat in luna ianuarie un plan de restructurare ce prevede economii de doua miliarde de euro pe trei ani. Pentru a-si atinge acest obiectiv, Air France revizuieste in prezent toate acordurile privind salariile, concediile, organizarea timpului de lucru sau biletele cu pret redus.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 934 ori