Vanzarile Amazon in perioada sarbatorilor, sub asteptarile specialistilor

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 12:44
1851 citiri
Vanzarile Amazon in perioada sarbatorilor, sub asteptarile specialistilor

Amazon.com ar putea rata estimarile realizate de specialistii Goldman Sachs pentru trimestrul al patrulea. Invocand un avans lent al vanzarilor in perioada sarbatorilor de iarna, incasarile Amazon ar putea creste cu 38% fata de 2010 la 17,9 miliarde de dolari, mult sub asteptarile analistilor de 18,2 miliarde de dolari.

Estimarile analistilor de la Goldman Sachs au la baza datele Con Score potrivit carora vanzarile online au crescut cu 15% in perioada noiembrie-decembrie. Desi Amazon surclaseaza oricare alt competitor de pe piata comertului online cu cresterea de 23 de procente in acesta perioada, nu reuseste sa se ridice la nivelul asteptarilor specialistilor care estimau cresteri ale vanzarilor de 40%, potrivit Bloomberg.

Rezultatele financiare ale companiei americane sunt afectate si de investitiile facute recent, cum ar fi centre de perfectionare si dezvoltarea de noi servicii Web.

"Amazon.com ar putea chiar inregistra pierderi in trimestrul al patrulea", a declarat in octombrie CEO Amazon.com, Jeff Bezos.

Marja de operare se poate ingusta la 0,84% in perioada mentionata, fata de 3,66% cat era cu un an mai devreme, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, cererea ridicata pentru tableta Kindle Fire ar putea ajuta Amazon sa ajunga la nivelul asteptarilor specialistilor, tinad cont ca intr-o singura saptamana din decembrie s-au vandut peste un million de tablete. Cu toate acestea, este cunoscut faptul ca tabletele sunt vandute sub pretul de productie tocmai pentru a atrage cumparatorii.

In topul produselor vandute pe Amazon.com au fost Findle Fire si doua dispozitive e-reader, Kindle Touch si Kindle clasic. Compania a anuntat recent ca a vandut cate un milion de dispozitive e-reader pe saptamana in ultima perioada.

Compania Americana a raportat, de asemenea, o crestere a numarului de persoane care aleg sa faca cadou carti electronice. Numarul cartile destinate Kindle vandute a crescut cu 175% in perioada 25 noiembrie - 25 decembrie fata de 2010.

Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
#amazon, #vanzari tableta Kindle Amazon, #vanzari online Amazon com , #Bilant