Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

In ce situatii poate angajatorul sa modifice in mod unilateral contractul de munca al salariatului?

In ce situatii poate angajatorul sa modifice in mod unilateral contractul de munca al salariatului?


Legislatia muncii stabileste ca orice modificare a contractului individual de munca trebuie facuta cu acordul partilor. Totusi, Codul muncii prevede ca, in anumite situatii, aceasta regula NU se aplica, iar angajatorul poate sa aduca modificari in mod unilateral la contractul salariatului.

Contractul individual de munca (CIM) al salariatului poate fi modificat numai cu acordul partilor, asa cum prevede Codul muncii. Modificarea CIM poate surveni atunci cand este vorba de durata acestuia, locul si felul muncii, conditiile de munca, salariul, timpul de munca si timpul de odihna.

Totodata, acelasi act normativ stabileste ca schimbarea anumitor elemente din contractul de munca impune incheierea unui act aditional.

Citeste intregul articol despre situatiile in care angajatorul poate sa modifice in mod unilateral contractul de munca al salariatului pe AvocatNet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1487 ori