Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Calipso negociaza un imprumut de 3 mil euro pentru noul Hilton din Oradea

Calipso negociaza un imprumut de 3 mil euro pentru noul Hilton din Oradea

Compania Calipso, dezvoltatorul celui de-al treilea hotel Hilton din Romania, ce se construieste in Oradea, negociaza cu mai multe banci pentru un imprumut de trei milioane euro, a declarat intr-un interviu pentru Agentia NewsIn Sorin Ionescu, managing partner la Fivestar Hospitality. 

"Constructia hotelului a inceput in toamna lui 2008.

Bugetul alocat pentru acest proiect este de 15 milioane euro.

Zece milioane euro provin de la actionari (SIF Banat-Crisana), trei milioane euro vin din credite bancare, iar restul din surse proprii ale dezvoltatorului, Calipso SA", a declarat Sorin Ionescu, managing partner Fivestar Hospitality, compania de consultanta care a reprezentat proprietarul in procesul de negociere si care sprijina proiectul pe parcursul dezvoltarii.

Sorin Ionescu a precizat ca inca nu este stabilita perioada pe care va fi luat imprumutul si ca, din cauza faptului ca discutiile sunt in curs de desfasurare, nu poate spune despre ce banci este vorba.

Hilton Worldwide a anuntat luni semnarea unui contract de management cu Calipso SA, companie detinuta de SIF Banat Crisana, in vederea deschiderii celui de-al treilea hotel Hilton din Romania si totodata primul sub brandul Doubletree by Hilton.

Calipso, proprietarul si dezvoltatorului hotelului Hilton din Oradea, este o societate pe actiuni detinuta in proportie de 91,57% de SIF Banat-Crisana.

SIF Banat-Crisana este o societate de investitii, constituita ca societate pe actiuni in noiembrie 1996 si listata la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Hilton este unul dintre cele mai cunoscute lanturi hoteliere din intreaga lume.

In Romania, grupul este prezent prin cele doua hoteluri, Athenee Palace Hilton, deschis in 1997 in Bucuresti, si Hotelul Hilton din Sibiu, deschis prin franciza in iulie 2009.

Conrad Hilton a deschis primul sau hotel in Cisco, Texas in 1919. In prezent, lantul numara peste 3.400 de hoteluri in intreaga lume, cu peste 550.000 camere in total. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1695 ori
Citeste mai multe desprecalipso euro hilton imprumut oradea