Volume record la BVB în primele 8 luni - TradeVille

Miercuri, 27 Septembrie 2023, ora 10:24
0 citiri
Volume record la BVB în primele 8 luni - TradeVille
FOTO: tradeville.ro

Volume Record La BVB în Primele 8 Luni

Valoarea totala de tranzacționare cu toate tipurile de instrumente financiare listate pe Piața Reglementata a atins un nou record de 24.5 mld. RON, in primele 8 luni ale acestui an. Peste 1 milion de tranzacții au generat aceasta valoare record. Cele mai lichide 5 societăți listate la BVB, in funcție de valoarea totala de tranzacționare realizata in primele 8 luni, au fost Hidroelectrica, Fondul Proprietatea, Banca Transilvania, OMV Petrom si Romgaz. (Sursa: BVB)

Cererea Pentru Lucrători Creste Odată Cu Costul Forței De Munca

Datele Eurostat arata o creștere a costului forței de munca cu 14.4%, in T2 2023 fata de T2 2022, a patra cea mai mare creștere din UE. Totuși, un sondaj privat arata ca 91.2% dintre angajatorii chestionați planifica sa facă angajări pana la sfârșitul anului. Dintre aceștia, 50% considera ca salariile si bonusurile pe care le oferă sunt elementele care ii ajuta cel mai mult sa atragă candidați. (Surse: Economica.net;Financial Intelligence)

Carnagiu Pe Wall Street

Indicele Dow Jones a scăzut in ședința de ieri in contextul in care ultimele rapoarte despre vânzările de locuințe si încrederea consumatorilor au alimentat îngrijorarea cu privire la starea economiei americane. Indicele s-a corectat cu aproximativ 400 de puncte, reprezentând cea mai mare scădere zilnica din luna martie. Astfel, Dow Jones a încheiat ședința sub media mobila simpla de 200 de zile pentru prima data din luna mai. Totodată, S&P500 a închis ședința sub 4,300 de puncte pentru prima data din 9 iunie, in timp ce Nasdaq Composite a pierdut peste 1.5% din valoare. (Sursa: CNBC )

Economia Germana, Mai Putin Performanta Decât Așteptările In 2024?

Experți ai institutului IMK preconizează ca economia Germaniei va creste cu 0.7% in 2024. Aceasta previziune este mai pesimista comparativ cu proiecțiile de creștere cu 1.2%, furnizate in primăvara acestui an. Aceasta revizuire in scădere se datorează lipsei actuale a unui impuls in activitatea economica din acest an. Pentru 2023, IMK preconizează ca PIB al Germaniei va scădea cu 0.5%. Previziunile IMK sunt mai conservatoare decât ale institutului Ifo, care se așteaptă ca Germania sa înregistreze o creștere economica de 1.4%, in anul 2024. (Sursa: Reuters)

Abn Systems International Preț curent 1.29 RON (0.00% ) MCap 56.7M P/E 7.32

ABN Systems, unul dintre jucătorii importanți din piața locala de accesorii telecom si produse smart home, deținătoare a brandului Tellur, a înregistrat, la nivel semestrial, venituri operaționale in valoare de 50 mil. RON, la același nivel cu cele obținute in perioada similara a anului trecut. In ceea ce privește profitul net, acesta s-a diminuat cu 63%, coborând la 693,000 RON si datorita, in principal, dublării cheltuielilor financiare. (Sursa: BVB)

ALTUR S.A. Preț curent 0.0840 RON (0.00% ) MCap 25.7M P/E 4.6386

Conducerea companiei Altur, producător de piese auto, a informat investitorii cu privire la demisia unuia dintre membrii Consiliului de Administrație. In acest sens, Nitu Rizea Gheorghe își va încheia mandatul pe data de 01.10.2023. (Sursa: BVB)

Electroprecizia Săcele Preț curent 12.6 RON (0.80% ) MCap 62.9M P/E -144.7

Consiliul de Administrație al Electroprecizia Săcele a aprobat majorarea capitalului social al filialei Electroprecizia Cast Producțiune SRL cu suma de 3.6 mil. RON, prin cooptarea unui nou acționar, Wagner AG, care va deține 27.8% din capitalul social al filialei. In acest sens, Consiliul de Administrație a decis si schimbarea denumirii societății afiliate, precum si a formei juridice a acesteia in Electroprecizia-Wagner Casting S.A. (Sursa: BVB)

Ihunt Technology Import-Export Preț curent 0.339 RON (2.73% ) MCap 25.4M P/E 9.704

iHunt Technology, producător de telefoane si echipamente electronice, a informat investitorii despre lansarea celui mai performant si rezistent telefon, iHunt Titan P22000 PRO. Noul prototip oferă performante îmbunătățite si de proiector mobil incorporat, întărind poziția dominanta a companiei pe piața telefoanelor mobile rezistente. (Sursa: BVB)

Infinity Capital Investments Preț curent 1.715 RON ( -1.44% ) MCap 857M P/E 21.839

Compania de investiții financiare, Infinity Capital, a încheiat primul semestru din 2023 raportând scăderi la nivelul veniturilor si al profitabilității. Astfel, compania a marcat o scădere de 82.7% a veniturilor brute din dividend ca urmare a deciziei băncilor de a nu distribui dividend din profitul aferent anului 2022. Grupul a înregistrat o pierdere neta de 18.6 mil. RON, comparativ cu profitul net de 179.7 mil. RON cu un an in urma, din cauza scăderii veniturilor din dividende si a veniturilor din contractele cu clienții. De asemenea, compania a informat investitorii cu privire la lansarea licitației pentru vânzarea participației de 11.42% la compania Corealis S.A., la un preț minim de pornire de 3.60 mil. RON. (Surse: BVB;BVB)

Alibaba Group Holding Ltd Preț curent 85.91 USD ( -1.50% ) MCap 221B

Alibaba Group a dat startul programului de restructurare cu un plan de listare, la bursa din Hong Kong, a diviziei sale logistice, Cainiao, ceea ce ar face ca aceasta unitate sa fie prima listare a unei divizii a gigantului chinez al comerțului electronic de când acesta si-a anunțat intenția de separare a diviziilor sale. IPO-ul Cainiao se așteaptă sa fie urmat, pe termen scurt, de debutul pe piața al altor segmente de business din grupul Alibaba, impulsionând piața IPO-urilor din Hong Kong, aflata într-o perioada de stagnare. (Sursa: Reuters)

Enbridge Inc Preț curent 45.55 CAD ( -1.77% ) MCap 92.2B

Piața canadiana de noi emisiuni de acțiuni a înregistrat o revenire, după vânzarea uriașa de acțiuni de către Enbridge, care a strâns noi sume de capital in scopul achiziției a 3 companii de utilități de la Dominion Energy. Astfel, emisiunile totale noi de acțiuni in Canada s-au ridicat la 5 mld. USD in T3 2023, in contextul in care anul 2022 a marcat o stagnare a acestui segment, care a atins o valoare de 9.6 mld. USD – cel mai mic nivel din ultimii 22 de ani. In același timp, ofertele publice inițiale din Canada, in cursul anului trecut, au scăzut la aproximativ 1.2 mld. USD. (Sursa: Reuters)

Deschide Cont la TradeVille.

Aceasta prezentare factuala este realizata de Departamentul de Analiza TradeVille. Cotațiile afișate sunt cele de la sfârșitul zilei precedente de tranzacționare. Investiția în instrumente financiare presupune riscuri specifice; performantele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achiziție și fluctuațiile valutei pot influenta randamentul investiției.

Nu exista instrument financiar fără risc (citeste). SSIF TradeVille SA, Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, București, +40 21 318 75 55, help@tradeville.ro. Autorizația CNVM 2225/15.07.2003. Reglementata de ASF. Agenție Brașov: (citeste).

...citeste mai departe despre "Volume record la BVB în primele 8 luni - TradeVille" pe Ziare.com

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#bursa, #analiza, #analiza bursiera a zilei , #Stiri Macroeconomie