Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sibex lanseaza sase noi contracte futures

Sibex lanseaza sase noi contracte futures

Bursa de la Sibiu (Sibex) anunta ca va lansa, de luni, sase noi contracte futures cu activ suport cursuri valutare si care sunt denominate in lei cu scadente trimestriale in martie, iunie, septembrie si decembrie, transmite NewsIn.

 

Astfel, noile instrumente introduse la tranzactionare sunt contractul futures cu activ suport raportul dolar SUA / yen japonez, cu simbolul USD/JPY_RON, contractul futures cu activ suport raportul euro / yen japonez, cu simbolul EUR/JPY_RON si contractul futures cu activ suport raportul euro/ franc elvetian, cu simbolul EUR/CHF_RON.


Totodata, este vorba despre contractul futures cu activ suport raportul euro / lira sterlina, cu simbolul EUR/GBP_RON, contractul futures cu activ suport raportul dolar SUA / franc elvetian, cu simbolul USD/CHF_RON si de contractul futures cu activ suport raportul lira sterlina / dolar SUA, cu simbolul GBP/USD_RON.


"Aceste contracte sunt denominate in lei cu scadente trimestriale in martie, iunie, septembrie si decembrie, pentru fiecare scadenta prima zi de tranzactionare cu 12 luni inainte", spun reprezentantii Sibex.


Contractele vor beneficia de Market-Makeri.


Cu aceste produse, Sibex "vine in intampinarea speculatorilor interesati de contractele futures pe cursurile de schimb ale celor mai importante monede din lume, facilitandu-le tranzactionarea unor perechi valutare direct in lei, pe o piata reglementata si la costuri reduse intr-un program extins de tranzactionare de peste 14 ore (9.45-23.15)".


In prezent la Sibiu se tranzactioneaza Eur/Usd, Usd/Ron si Eur/Ron din categoria derivatelor valutare. 


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1317 ori
Citeste mai multe despresibex contract futures bursa derivate