Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dividend dublu fata de propunerea Franklin Templeton, pentru actionarii FP?

Dividend dublu fata de propunerea Franklin Templeton, pentru actionarii FP?

Un actionar al Fondului Proprietatea (FP), care detine peste 5% din capitalul social al Fondului, a solicitat acordarea unui dividend de 0,03141 lei/actiune, dublu fata de propunerea administratorului Franklin Templeton, de 0,01569 lei/actiune, se arata intr-un comunicat transmis Bursei citat de Newsin.

Actionarul a cerut introducerea a trei puncte suplimentare pe ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor care va avea loc in data de 27 aprilie 2011.

"Aprobarea repartizarii profitului net pentru anul financiar 2010, valoarea propusa spre adoptare a dividendului brut fiind de 0,03141 lei/actiune si aprobarea datei de 10 mai 2011 ca 'data de inregistrare' (i.e. data in functie de care se face identificarea actionarilor care urmeaza a beneficia de dividende sau alte drepturi si asupra carora se rasfrang efectele hotararilor adunarii generale a actionarilor luate in cadrul acestei sedinte).

Societatea va demara plata dividendelor incepand cu data de 30 iunie 2011", se mai arata in comunicat.

Administratorul Fondului Proprietatea, Franklin Templeton, a propus spre adoptare acordarea unui dividend brut de 0,01569 lei/actiune si aprobarea datei de 16 mai 2011 ca "data de inregistrare".

O alta propunere vizeaza revocarea Monicai Maurer-George din calitatea de membru in Comitetul Reprezentantilor Societatii.

Daca propunerea va fi aprobata, atunci urmeaza sa se numeasca un nou membru pentru postul ramas liber. Propunerile actionarilor pot fi depuse pana la data de 15 aprilie 2011 la adresa sediului social al societatii din Bucuresti, strada Buzesti, numarul 78-80. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1418 ori