Azi se deschide Prima Casa

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 11:09
2244 citiri
Azi se deschide Prima Casa

Programul Prima casa a devenit operational de azi,  iar contractul pentru prima locuinta din acest proiect va fi semnat intr-o ceremonie la care va participa si premierul Emil Boc.

Un cuplu va achizitiona miercuri prima locuinta care se va vinde prin programul Prima Casa, respectiv un apartament cu doua camere, in valoare de 54.000 euro, situat in cartierul Colentina din Capitala.

In proiectul Prima Casa s-au inscris 20 de banci, care sunt dispuse sa acorde credite de 1,457 miliarde euro. Suma depaseste plafonul de 1 miliard euro, impus de guvern.

Cel mai ridicat plafon propus pana in prezent este al Bancii Comerciale Romane (BCR), de 450 milioane euro.

Dintre marii jucatori din piata, BRD a alocat 200-250 milioane euro, Alpha Bank si Banca Romaneasca, aproximativ 100 milioane euro, CEC - 95 milioane euro.

CEC participa la Prima Casa, dar numai cu credite in lei.

Pentru creditele ipotecare contractate prin "Prima Casa", dobanda este stabilita, pentru euro, in functie de EURIBOR la 3 luni, la care se adauga maximum 4%, respectiv pentru lei, este legata de ROBOR la 3 luni plus cel mult 2,5%.

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#apartament, #bcr, #casa, #credit, #locuinta, #prima, #program , #stiri BCR