Investitia in aur, o idee profitabila pentru vremuri tulburi

Sambata, 14 Februarie 2009, ora 09:35
2178 citiri
Investitia in aur, o idee profitabila pentru vremuri tulburi

Starea generala a economiei globale impinge tot mai multi oameni de afaceri si cetateni obisnuiti spre taramul investitiilor in obiecte din aur. Acestia renunta la investitiile riscante si achizitioneaza monede si bijuterii confectionate din pretiosul metal.

Monetaria Statelor Unite ale Americii a vandut luna trecuta 92.000 de uncii de monezi American Eagle, de patru ori mai mult decat in 2007,potrivit Financial Times. De asemenea si in alte tari au fost raportate cresteri mari ale vanzarilor obiectelor din aur.

Principalele motive pentru care romanii ar trebui sa-si investeasca banii in aur pe timp de criza ar fi pastrarea valorii pe o perioada lunga de timp, devalorizarea monedei nationale, dar si a altor valute, inflatia, cererea in crestere si oferta redusa, sunt doar cateva motive pentru care investitiile in aur sunt o idee buna.

Actuala criza economica au facut ca pretul aurului sa creasca in ultimele luni cu pana la 25%. Astfel, majoritatea expertilor in economie sunt de parere ca ar fi un moment bun pentru a investi in aur.

Fata de bani sau alte valori care trec in timp prin procesul devalorizarii, aurul isi pastreaza valoarea, avand totodata o mare importanta in circuitele economice mondiale.

In acelasi timp, dolarul american, cea mai importanta moneda de pe piata valutara, influenteaza cotatia aurului. Economistii au observat in timp ca de fiecare data cand dolarul atinge cote minime, aurul se scumpeste.

Potrivit analistilor, in 2009, dolarul se va devaloriza din cauza planului de sustinere a sectorului financiar al lui Barack Obama. Bani multi injectati in piata, dolar devalorizat, valoarea aurului creste. Astfel, conform estimarilor, acesta va atinge chiar si 1.250 de dolari.

Un alt motiv pentru a investi il regasim in istorie. Aurul are o corelatie inversa cu celelalte instrumente financiare si acest lucru este observabil inca din anii '70.

La acea vreme, oricare actiune investitionala nu era tocmai buna. Anii '80 si '90, au adus beneficii mari pentru diverse portofolii, insa au fost slabi pentru aur.

Din 2000 pana in prezent trecem printr-o perioada favorabila investitiilor in aur si defavorabila altor instrumente financiare.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#investitii, #aur, #profit, #criza economica, #inflatie, #bijuterii, #criza mondiala , #stiri Barack Obama