Noul vicepreședinte al ASF susține menținerea obligativității raportării trimestriale: ”E benefică pentru transparență și protecția investitorilor”

Marti, 06 Februarie 2024, ora 11:49
0 citiri
Noul vicepreședinte al ASF susține menținerea obligativității raportării trimestriale: ”E benefică pentru transparență și protecția investitorilor”
FOTO Unsplash

Maria Gabriela Horga, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat încă din prima lună de mandat că este nevoie de modificări legislative prin care să fie îmbunătățită activitatea pieței de capital.

Mai exact, a transmis că, la elaborarea proiectului de lege, ASF a avut în vedere îmbunătățirea condițiilor pentru listarea pe piața de capital, precum și creșterea participării investitorilor individuali și a mediului de afaceri la piața de capital. De asemenea, un alt aspect pe care îl consideră ”deosebit de important”, care a fost de asemenea punctat, se referă la menținerea obligației de raportare trimestrială, considerată benefică pentru transparență și pentru protecția investitorilor.

”Găsirea de soluții pentru dezvoltarea pieței de capital este o prioritate pentru mine, în calitate de vicepreședinte al ASF pentru sectorul instrumente și investiții financiare.

Sunt în prima lună de mandat și, din noua calitate, am accelerat dezbaterea pe această temă pentru că este nevoie de modificări legislative prin care să fie îmbunătățită activitatea pieței de capital. (...) În acest sens, precizez că în forma actualizată a legii vom lua în considerare cea mai mare parte din propunerile formulate în cadrul consultării publice, aspecte reiterate și în cadrul dezbaterii, astfel încât să mă asigur că proiectul răspunde nevoilor reale ale pieței și asigură creșterea gradului de atractivitate pe piața de capital și menținerea transparenței pentru investitori.

Astfel, la elaborarea proiectului de lege, ASF a avut în vedere, printre altele, îmbunătățirea condițiilor pentru listarea pe piața de capital, precum și creșterea participării investitorilor individuali și a mediului de afaceri la piața de capital. (...)

Știu că există așteptări ridicate în ceea ce privește simplificarea procesului de acces la capital, respectiv la facilitarea parcursului operațiunilor de majorare a capitalului prin simplificarea procesului, reducerea unor termene, punerea în aplicare a unor hotărâri judecătorești, precum și discuțiile privind raportarea periodică.

Am analizat toate aceste teme și am identificat soluții.

În mod specific, s-a analizat această operațiune din punct de vedere al structurii/etapelor implicate pentru a putea vedea unde pot fi definite/reduse anumite termene și dacă pot fi operate anumite modificări în ordinea de desfășurare.

Un alt aspect care s-a dovedit deosebit de important, în condițiile în care cea mai mare parte a propunerilor formulate în cadrul consultării publice și reiterate în cadrul dezbaterii au vizat acest aspect, a fost menținerea obligației de raportare trimestrială, considerată benefică pentru transparență și pentru protecția investitorilor.

În acest sens, am transmis un mesaj de asigurare că ASF va ține cont de semnalul primit cu privire la menținerea obligației de raportare trimestrială”, a scris Maria Gabriela Horga pe Facebook.

...citeste mai departe despre "Noul vicepreședinte al ASF susține menținerea obligativității raportării trimestriale: ”E benefică pentru transparență și protecția investitorilor”" pe Ziare.com

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#asf, #raportare, #firme, #companii, #bursa , #Stiri Macroeconomie