Va reusi Donald Trump sa aduca inapoi in SUA fabricile Apple din China?

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 13:05
4324 citiri
Va reusi Donald Trump sa aduca inapoi in SUA fabricile Apple din China?
Foto: Wikimedia

Apple va fi testul suprem pentru politica presedintelui Donald Trump de a readuce in SUA operatiunile si slujbele mutate de marile corporatii in tari unde mana de lucru este mai ieftina, crede Jason Calcanis, directorul Inside.com.

Invitat in studiourile CNBC, Calcanis si-a exprimat indoiala ca actualele strategii de atragere a investitiilor in Statele Unite ar putea da rezultatul scontat, mai ales cand vine vorba despre gigantul IT Apple.

"In mod evident lui Trump ii place sa negocieze. Acum te enerveaza, apoi asteapta sa faci lobby, isi face o poza cu tine si raporteaza inca o victorie", a comentat Calcanis.

Cu toate acestea, directorul Inside crede ca actualele stimulente fiscale ar putea sa se dovedeasca insuficiente pentru a convinge conducerea Apple sa readuca productia inapoi in SUA.

O varianta ar fi insa acordarea amnistiei fiscale pentru gigantul IT, crede Calcanis, care considera ca, astfel, compania condusa de Tim Cook ar putea fi convinsa sa creeze noi locuri de munca in Statele Unite.

"Apple va fi testul suprem al acestor politici. Sub conducerea lui Steve Jobs, lucrurile au fost transate: nu vor mai fi create locuri de munca in SUA. Pot aparea din nou aceste locuri de munca? Ei bine, aceasta este marea intrebare", a explicat directorul Inside.

Pentru moment, Calcanis nu vede nicio sansa ca Apple sa renunte la operatiunile derulate pe piete unde costul fortei de munca este mult mai scazut. In schimb, o schema in care suprataxarea produselor fabricate de companie in China si acordarea unor facilitati fiscale pentru marfurile realizate in SUA ar putea imbunatati situatia locurilor de munca din Statele Unite, chiar daca pe termen lung efectele acestei intervenii ar putea fi dezastruoase.

"Acesta este pericolul cu Trump. Toata lumea vrea sa fie vazuta acum la Trump Tower, este un spectacol total. Dar ce o sa faca in momentul in care Donald Trump va pune o suprataxa de 50 de dolari pe iPhone-urile produse in China? Tipul este de neoprit. Din acest punct de vedere va fi un experiment interesant. Poate asta au si vrut americanii", a mai spus Jason Calcanis.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#apple, #politici fiscale SUA, #amnistie fiscala, #donald trump , #Rezultate financiare