De ce SUA are nevoie de Apple "ca de aer"

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 08:31
2124 citiri
De ce SUA are nevoie de Apple "ca de aer"

Unul dintre cele mai fascinante lucruri din punct de vedere economic s-a intamplat in SUA, locul tuturor posibilitatilor, unde Apple, cea mai mare companie de IT din lume, a anuntat cresteri record trimestru dupa trimestru.

Cand vine vorba despre economia SUA, Apple a fost cea care a oferit multora speranta, potrivit Time.

In timpul acestei recesiuni, precum si dupa boom-ul dotcom, Apple nu a stat pe loc. Compania a folosit criza ca pe o oportunitate, inovand continuu si lansand doua categorii de produse care au reprezentat rezultatul tuturor eforturilor financiare si manageriale de cercetare si dezvoltare: iPod si iPad.

Pentru a sti cat de mult conteaza Apple pentru economia SUA, ar trebui imaginata situatia bugetului SUA fara veniturile. In cel de-al patrulea trimestru din 2011, Apple a dat un impuls semnificativ indicelui S&P 500, care a crescut cu 6% de la an la an. Daca Apple ar fi scoasa din aceasta ecuatie, cresterea ar fi de doar 3%. Multi analisti financiari sunt de parere ca S&P 500 a fost practic salvat de Apple.

Apple a revigorat industria de software pentru computere cu ajutorul aplicatiilor. Potrivit ultimelor estimari, aceasta industrie in care Apple a investit masiv a creat 210.000 de locuri de munca in SUA, iar numarul acestora este in crestere.

Inainte ca Apple sa lanseze aplicatiile pentru iPhone si iPad, industria de software era in declin, iar totul se invartea in jurul crearii de site-uri pentru companii si e-commerce. Acum, crearea de software pentru iOS, Android, Windows Phone se afla la un nivel record.

Aceasta revigorare a dezvoltarii industriei de software, de care Apple este responsabila, a condus inevitabil la crearea locurilor de munca, iar acest lucru este in mod direct un beneficiu pentru economia SUA.

Analistii din piata considera ca cel mai important lucru este faptul ca America a beneficiat in termeni de competitivitate de pe urma Apple, care a fost lider global in tehnologie. Aceasta tendinta a fost inceputa de iPod, insa iPhone-ul este cel care a stabilit recordul.

Potrivit ultimelor rapoarte, Apple este in prezent numarul 1 in materie de branduri de consum din Japonia. De asemenea, surse din cadrul companiei au precizat ca se asteapta ca mai mult de jumatate din veniturile companiei sa provina din alte tari. Realitatea este ca cele mai dorite produse de tehnologie "savurate" de consumatorii din intreaga lume provin de la o companie fondata in SUA.

A fost o perioada in care America a fost privita ca fiind mult superioara Asiei si Europei in termeni de tehnologie. In prezent, iPad-ul reprezinta una din cele mai interesante tehnologii, care a ajuns in scurt timp sa schimbe modul in care oamenii lucreaza, invata, se joaca sau isi folosesc calculatoarele. Acest produs unic este de fapt redefinirea telefonului mobil si al PC-ului la un loc, iar acest produs provine de la o companie cu sediul in SUA.

Apple ar putea fi prima companie care sa incerce sa genereze venituri de un trilion de dolari, un tel realizabil conform agentiei de brokeraj Topeka. Apple a inregistrat vanzari de 108,2 miliarde de dolari in anul fiscal trecut, care s-a incheiat in septembrie. In plus, compania americana are o valoare de piata de 576,8 miliarde de dolari, peste Exxon Mobil Corp, principala companie petroliera de peste Ocean.

Actiunile Apple se vor aprecia pana la 1.000 de dolari in urmatoarele 12 luni, in contextul dezvoltarii companiei pe piata chinezeasca si a debutului noului televizor, apreciaza intr-o analiza Topeka Capital Markets.

Noua tinta a pretului actiunilor Apple reprezinta o crestere cu 62% fata de nivelul actual al acestora. Aprecierea actiunilor celei mai mari companii americane va fi impulsionata de cererea crescuta a viitorului model de iPhone, intrarea pe piata televiziunilor si extinderea in China.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#valoare piata Apple, #produse apple, #iPhone Apple, #Apple locuri munca SUA, #Apple economie SUA, #venituri buget SUA , #Cifra de afaceri