Analist: Valoarea Apple va trece de 900 miliarde dolari

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 13:31
1297 citiri
Analist: Valoarea Apple va trece de 900 miliarde dolari

Actiunile Apple se vor aprecia pana la 1.000 de dolari in urmatoarele 12 luni, in contextul dezvoltarii companiei pe piata chinezeasca si a debutului noului televizor, apreciaza intr-o analiza Topeka Capital Markets.

Noua tinta a pretului actiunilor Apple reprezinta o crestere cu 62% fata de nivelul actual al acestora. Aprecierea actiunilor celei mai mari companii americane va fi impulsionata de cererea crescuta a viitorului model de iPhone, intrarea pe piata televiziunilor si extinderea in China, scrie Bloomberg.

Companiile tehnologice au inregistrat cele mai mari avansuri pe bursa americana pe masura ce Apple, cea mai valoroasa companie listata la bursa, a crescut cu 1,4 procente dupa ce a autorizat planul de rascumparare a actiunilor sale pana la limita de 10 miliarde dolari si dividende trimestriale in valoare de 2,65 dolari per actiune.

"Febra Apple se intinde cu viteza in jurul lumii", a declarat reprezentantul Topeka Capital, Brian White.

Conform asteptarilor analistilor, Apple va lansa un nou iPhone la finalul toamnei si AppleTV, pe langa noul iPad lansat in urma cu o luna. Astfel, datorita acestor produse, a tranzitiei fara probleme dupa moarte co-fondatorului Steve Jobs si a integrarii pe piata chineza, actiunile companiei vor lua avans. .

"Starea de sanatate a lui Steve Jobs dauna nivelului actiunilor, iar acum e evident ca Tim Cook face o treaba buna", a mai declarat White. Actiunile companiei s-au apreciat cu peste 60% in ultimele luni, castigand 53% doar de la inceputul anului.

De asemenea, Apple ar putea fi prima companie care sa incerce sa genereze venituri de 1 trilion de dolari, un tel realizabil conform agentiei de brokeraj Topeka. Apple a inregistrat vanzari de 108,2 miliarde de dolari in anul fiscal trecut, care s-a incheiat in septembrie.

Singurul factor de risc identificat de companie este nesiguranta asupra identitatii persoanei care ia decizii critice in legatura cu produsele viitoare, Cook avand o mai mare experienta cu lantul de aprovizionare si operatiunile companii, si mai putin cu dezvoltarea produselor, unde Jobs excela.

Compania americana are o valoare de piata de 576,8 miliarde, peste fostul conducator, Exxon Mobil Corp, principala companie petroliera de peste Ocean.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#valoare de piata Apple, #valoare actiuni apple, #cotatie bursiera Apple , #Telecomunicatii