Twitter a raportat cea mai mare crestere anuala a numarului de utilizatori zilnici din istoria sa

Vineri, 24 Iulie 2020, ora 11:10
875 citiri
Twitter a raportat cea mai mare crestere anuala a numarului de utilizatori zilnici din istoria sa
Foto: Pixabay

Twitter a raportat joi cea mai mare crestere anuala a numarului de utilizatori zilnici din istoria sa, de 34%, la 186 de milioane, depasind estimarile analistilor, informatie care a determinat cresterea pretului actiunilor companiei cu 4%., transmite Reuters.

Cresterea se refera la numarul mediu al utilizatorii activi zilnic care genereaza venituri si a fost determinata in primul rand de factori externi, precum masurile de distantare fizica impuse de autoritati si discutiile intense legate de pandemia de Covid-19, informeaza Reuters, citat de NEWS.ro.

Analistii anticipau un numar de 176 de milioane de utilizatori zilnici.

Compania a ratat in schimb asteptarile analistilor referitoare la veniturile trimestriale, in conditiile in care impactul economic al pandemiei a afectat afacerile cu publicitate referitoare la evenimente mari.

Vanzarile de publicitate, care reprezinta 82% din veniturile Twitter, au scazut cu 23%, la 562 de milioane de dolari, declin atribuit de companie sistarii cheltuielilor brandurilor, din cauza pandemiei si a tulburarilor sociale din Statele Unite. Analistii anticipau venituri de 585 de milioane de dolari, potrivit datelor firmei de analiza a pietei Refinitiv.

Veniturile totale au scazut cu 19% in termeni anuali, la 683 de milioane de dolari, sustinute de cresterea constanta a vanzarilor legata de licentierea postarilor utilizatorilor catre cercetatori si comercianti.

Compania a raportat o pierdere de 1,2 miliarde de dolari in trimestrul al doilea, determinata in principal de inversarea unei facilitati fiscale obtinuta anul trecut, cand a transferat proprietate intelectuala in Irlanda. Din cauza impactului pandemiei de coronavirus, Twitter nu a obtinut venituri suficiente pentru a profita de facilitatea fiscala.

Excluzand impactul inversarii facilitatii fiscale, compania a consemnat o pierdere de 127 de milioane de dolari, apropiata de pierderea de 125 de milioane de dolari anticipata de analisti. In urma cu un an, Twitter a obtinut un profit ajustat de 37 de milioane de dolari.

Costurile si cheltuielile au urcat cu 5%, la 807 milioane de dolari.

La inceputul conferintei cu analistii, directorul general Jack Dorsey si-a cerut scuze pentru atacul hackerilor care a compromis conturile unor utilizatori cunoscuti, saptamana trecuta, afirmand ca se simte "groaznic".

Intr-un comunicat, Dorsey a afirmat ca a luat masuri pentru a imbunatati siguranta si "rezistenta" la atacurile tintite impotriva conturilor. ...citeste mai departe despre "Twitter a raportat cea mai mare crestere anuala a numarului de utilizatori zilnici din istoria sa" pe Ziare.com

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#Twitter, #utilizatori, #record, #analisti, #venituri, #analiza, #publicitate , #Stiri Administratie