Profitul Zentiva Romania a scazut de 7,2 ori

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 19:11
1407 citiri
Profitul Zentiva Romania a scazut de 7,2 ori

Profitul net al companiei farmaceutice Zentiva Romania (SCD) a scazut dramatic in primele trei trimestre din acest an, la 3,2 milioane lei (756.500 euro), in contextul in care cifra de afaceri s-a redus cu 16%, iar cheltuielile totale au sporit cu 3,6%, potrivit raportului financiar transmis Bursei, precizeaza NewsIn.

In primele noua luni din 2008, compania obtinuse un profit net de 23,16 milioane lei.

Reprezentantii Zentiva Romaania au mentionat ca rezultatele prezente luni cuprind strict vanzarile si nu reflecta intreaga activitate din Romania a companiei, nefiind luate in considerare vanzarile din importuri ale produselor fabricate la celelalte facilitati de productie Zentiva.

"Rezultatul inregistrat pe primele noua luni ale anului 2009 a fost puternic influentat de contextul actual al pietei farmaceutice si de cel macroeconomic", a declarat presedintele Zentiva, Dan Ivan.

El a mentionat ca societatea a inregistrat o crestere a costurilor de productie din cauza scumpirii materiilor prime si a diferentelor de curs valutar, care s-au accentuat in ultimele luni.

"Totusi, avem mare incredere ca actuala echipa de management si noua strategie de business isi vor dovedi in curand eficienta", a adaugat Dan Ivan.

Afacerile Zentiva s-au cifrat la 131,4 milioane lei (31,06 milioane euro), in intervalul ianuarie - septembrie 2009, cu 16% sub nivelul inregistrat in perioada similara din 2008, de 156,9 milioane lei.

De asemenea, compania a atras in primele noua luni ale anului venituri totale de 149,5 milioane lei (35,3 milioane euro), in scadere cu 11,3% fata de cele inregistrate in intervalul echivalent al anului anterior, de 168,6 milioane lei. In schimb, cheltuielile totale au crescut cu 3,6%, pana la 144,54 milioane lei (34,1 milioane euro), dupa ce in primele trei trimestre din 2008 Zentiva raportase costuri de 139,4 milioane lei.

Compania farmaceutica se asteapta ca profitul brut din acest an sa scada cu o treime fata de cel de anul trecut, la 20,6 milioane lei, anticipand totodata o crestere a afacerilor cu 3,2%, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionari.

Actionarul majoritar al Zentiva Romania este compania Sanofi-Aventis Europe, care detine in mod direct si indirect 78,31% din totalul actiunilor Zentiva.

O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
Multinaționala franceză Saint-Gobain SA a anunțat marți, 23 iulie, finalizarea celei de-a doua linii de producție pentru gips-carton din Turda. Pentru aceasta, compania spune că a investit 50...
România, printre cele mai mari creșteri ale datoriei publice din UE în primul trimestru
România, printre cele mai mari creșteri ale datoriei publice din UE în primul trimestru
România se afla la finele primului trimestru din 2024 în jumătatea de jos a clasamentului între țările UE, în privința nivelului datoriei publice, raportate la produsul intern brut – PIB....
#profit, #zentiva, #romania, #milioane, #euro , #stiri Zentiva

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
  2. Greșeala pe care o facem cu toții dimineața înainte de a urca în mașină. Cum putem evita defecțiunile motorului
  3. Fast-food, varianta nordică. Un mare lanț european de restaurante pregătește extinderea în România
  4. Drumul Daciei în Europa. Parcursul fulminant al mașinii românești în clasamentele vânzărilor. Cum stă în fața competitorilor
  5. Începe Rabla Plus 2024. La ce sume se ridică voucherul pentru persoane juridice
  6. Cât costă să-ți faci propria piscină, în 2024. Companiile de profil sunt suprasolicitate
  7. Euforie pe piața crypto: ce urmează să se întâmple cu Bitcoin. Prețul a crescut deja de 4 ori, într-un an și jumătate
  8. Dacia Sandero a devenit cea mai vândută mașină din Europa. A lăsat în urmă Tesla Model Y VIDEO
  9. Un australian pretinde că este inventatorul Bitcoin. Procurorii au demarat o anchetă pentru mărturie mincinoasă
  10. Declinul mașinilor electrice, anunțat prea devreme. Ce se întâmplă pe piața auto