Volkswagen lanseaza o platforma pentru vanzari auto second hand care va concura cu Mobile.de

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 13:30
6434 citiri
Volkswagen lanseaza o platforma pentru vanzari auto second hand care va concura cu Mobile.de
Foto: hey.car

Divizia de servicii financiare a grupului auto german Volkswagen a lansat o platforma online pentru a cuceri o cota din piata vanzarilor de automobile second hand din Germania, in incercarea de a-si atinge obiectivul vizand dublarea portofoliului de contracte de credit, leasing si asigurari pana la 30 de milioane de unitati, pana in 2025.

Volkswagen Financial Services a precizat joi ca a pus la punct o platforma denumita Hey.Car, unde pot fi listate automobile second hand, cu care va incerca sa profite de potentialul oferit de piata automobilelor second hand din Germania, piata unde aproximativ 95% din vanzarile online se deruleaza prin intermediul platformelor mobile.de si autoscout24.de.

Lansata la inceputul acestei luni, Hey.Car are deja listate 50.000 de vehicule si spera sa tripleze aceasta cifra pana anul viitor. Pe termen mediu si-a propus sa ajunga pana la 300.000 de listari, a declarat Christian Dahlheim directorul de vanzari de la Volkswagen Financial Services, citand faptul ca pe platforma rivala mobile.de sunt listate aproximativ 1,2 milioane de vehicule. Dahlheim a subliniat ca spre deosebire de platformele rivale, Hey.Car nu va avea mesaje publicitare si de asemenea va fi deschisa si pentru dealerii de automobile non-VW.

Unii analisti sustin ca Volkswagen a decis sa isi extinda strategia de vanzari in domeniul automobilelor second hand pentru a contracara tendinta de scadere a valorii reziduale a automobilelor diesel din Germania.

Un raport din luna iunie elaborat de analistii de la Schwacke arata o crestere a preferintei pentru automobilele cu motoare pe benzina, in timp ce valoarea reziduala a vehiculelor diesel a scazut sub cea a vehiculelor cu motoare pe benzina in acest an.

Volkswagen Financial Services, care in 2016 a fost responsabila pentru 14% din profitul operational de 14,6 miliarde de euro inregistrat de grupul Volkswagen, se ocupa de operatiunile bancare si de leasing ale grupului auto german.

Gratie celor cinci marci principale de autovehicule pentru pasageri, VW, Audi, Porsche, Skoda si Seat, grupul Volkswagen este responsabil pentru aproximativ 40% din vanzarile de automobile second hand de pe cea mai mare piata auto din Europa.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#hey car masini second hand, #Volkswagen second hand , #stiri Volkswagen