Suzuki vrea sa rupa orice colaborare cu Volkswagen

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 16:28
1198 citiri
Suzuki vrea sa rupa orice colaborare cu Volkswagen

Compania Suzuki Motor intentioneaza sa anuleze parteneriatul cu Volkswagen si sa-si rascumpere actiunile, urmand sa apeleze chiar la medierea in instanta a intreruperii acordului dintre companii, daca producatorul german nu accepta cererea Suzuki.

Presedintele companiei Suzuki, Osamu Suzuki, a declarat ca din punctul sau de vedere parteneriatul cu Volkswagen e deja incheiat, relateaza Bloomberg.

De cealalta parte, reprezentantii Volkswagen au declarat ca firma germana va continua sa detina o parte din actiunile Suzuki, refuzand sa comenteze pe marginea celor afirmate vineri de presedintele companiei japoneze.

Suzuki vrea sa puna capat parteneriatului cu constructorul german, dupa ce Osamu Suzuki a acuzat Volkswagen, care detine 19,9% din actiunile companiei japoneze, ca a discreditat Hamamatsu, centrul de productie japonez, prin aceasta incalcand acordul lor de cooperare. Discreditarea la care se refera Osamu Suzuki se refera la faptul ca Volkswagen a descris compania Suzuki, intr-un raport anual, ca fiind doar un alt "asociat".

Analistii, precum Arndt Ellinghorst de la Credit Suisse sunt de parere ca Volkswagen nu are niciun motiv sa nu cedeze inapoi partea sa din Suzuki japonezilor, deoarece nu exista sanse ca relatia dintre cele doua companii sa se repare vreodata.

Pana in prezent, ambele companii s-au acuzat partenerul de afaceri de a fi incalcat acordul de cooperare, care in plus nu s-a finalizat cu niciun proiect comun. Astfel, producatorul german a acuzat Suzuki ca ar fi cumparat motoare de la Fiat SpA, in timp ce Suzuki pretinde ca Volkswagen a blocat accesul la schimbul de tehnologii, prevazut in acord.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Volkswagen Suzuki parteneriat, #Suzuki acord Volkswagen, #vanzare actiuni , #Management