Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Volksbank Romania vrea profit mai mare in 2009

Volksbank Romania vrea profit mai mare in 2009

Volksbank Romania estimeaza un avans al profitului inainte de impozitare cu aproximativ 10% in acest an, pana la 41-42 milioane euro, in conditiile mentinerii volumului de credite la un nivel similar celui din 2008, a declarat pentru NewsIn presedintele Volksbank Romania, Gerald Schreiner.

Anul trecut, banca a obtinut un profit inainte de impozitare de 37,85 milioane euro. Pe portofoliul de credite, Schreiner anticipeaza, pentru 2009, un volum similar celui de anul trecut, sau chiar o usoara crestere, in functie de masurile luate la nivel de piata pentru relansarea creditarii.

La finalul anului trecut, volumul creditelor acordate de Volksbank ajunsese la 3,3 miliarde euro, in crestere cu aproape 50% fata de sfasitul lui 2007. Activele bancii au avansat in acelasi interval cu 51%, la 5,3 miliarde euro, iar pentru acest an, Schreiner se asteapta la o mentinere a volumului.


Schreiner a explicat ca, in conditiile diminuarii nivelului rezervelor minime obligatorii constituite in valuta, activele Volksbank ar putea scadea mai alert decat ale altor banci, deoarece sunt, intr-o mare masura, in valuta.


"Volksbank se afla, in mod artificial, pe locul 3 in sistemul bancar, dupa active, deoarece sunt banci care au un volum mare de credite externalizate, iar noi, intre 2005 si 2008, am externalizat in total imprumuturi de doar 450 milioane euro.


Dar cred ca, indiferent de evolutia in perioada urmatoare, vom ramane in top 5", a spus Schreiner. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1148 ori
Citeste mai multe despreactive credite impozitare profit