Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat vor incasa sefii Vodafone din vanzarea Verizon Wireless

Cat vor incasa sefii Vodafone din vanzarea Verizon Wireless


Echipa de conducere a grupului britanic Vodafone va incasa 56 milioane de lire sterline (90,6 milioane de dolari) la finalizarea vanzarii paticipatiei detinute de operatorul telecom la compania americana Verizon Wireless, una dintre cele mai mari tranzactii din istorie, potrivit The Guardian.

Vodafone vinde participatia detinuta la compania mixta Verizon Wireless partenerului Verizon Communications pentru 130 de miliarde de dolari. Tranzactia, a treia ca valoare in istoria sectorului privat, urmeaza sa se incheie anul urmator.

Grupul britanic a promis sa distribuie actionarilor 71% din banii incasati. Actionarii vor primi atat bani, cat si titluri la Verizon Communications.

Potrivit unor date publicate de Vodafone, conducerea grupului, circa 250 de persoane, a acumulat in total 50 de milioane de actiuni Vodafone, iar in urma vanzarii Verizon Wireless vor primi 16 milioane de lire sterline si actiuni Verizon in valoare de 40 de milioane de lire.

Directorul general al Vodafone va primi peste 10 milioane de lire, suma apropiata de salariul primit anul trecut, de 11 milioane de lire.

Recordul tranzactiilor in randul companiilor private este inca detinut de preluarea companiei germane Mannesmann de catre Vodafone pentru 200 de miliarde de dolari, urmata de fuziunea AOL cu Time Warner.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1230 ori