PSD si ACD vor infiintarea unei comisii de ancheta privind pretul combustibilului

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 15:54
1394 citiri
PSD si ACD vor infiintarea unei comisii de ancheta privind pretul combustibilului

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat miercuri ca atat social-democratii, cat si liberalii si conservatorii au convenit sa propuna infiintarea unei comisii de ancheta in Parlament care sa analizeze situatia privind cresterea pretului combustibilului in ultima perioada, informeaza NewsIn.

"Scuzele primului ministru vis-a-vis de situatia industriei petroliere nu reprezinta solutii, reprezinta doar scuze si justificari si Romania si oamenii asteapta si solutii", a afirmat liderul PSD.

Propunerea de infiintare a comisiei de ancheta a fost explicata de presedintele Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu.

El a acuzat "neperformanta si incompetenta manageriala" la nivel guvernamental care au dus la cresterea tuturor preturilor in ultima perioada, atat in ceea ce priveste alimentatia, cat si a altor produse.

"Avem informatii ca pe intreg lantul de la concesionare, productie, transport pana la distributie exista evaziune fiscala, exista economie subterana, exista produse contrafacute, si cel mai grav, exista acest transfer prin taxe si impozite pe seama populatiei in produsele de la pompa", a spus Iancu, precizand ca urmareste anchetarea activitatii ANRM.

"Exista decizia ICCJ care cu complicitatea Executivului nu a fost respectata si Romania a fost privata de 1,1 miliarde de metri cubi si in consecinta a determinat o crestere la consumatorul final la gaze cu pana la 25%", a mai spus Iancu, precizand ca aceasta crestere a avut loc tocmai in situatia in care productia interna de gaze a crescut.

De asemenea, Iancu a mai spus ca vrea sa verifice modalitatea in care a fost posibil sa se incheie contract de concesiune in zona de platforma continentala cu Lukoil, pe suprafetele ramase neconcesionate, fiind exact acelasi producator care a concesionat si suprafetele vecine din Ucraina.

"ANAF face public ca in cursul anului trecut a reusit sa constate prejudicii la nivelul a 60 de milioane de euro la nivelul unui singur operator, avem informatii ca vorbim de 300 de milioane de euro, sume care prin asa-zisa optimizare fiscala sunt scoase din economia romaneasca si fac presiune direct pe competitivitatea economica si pe pretul la fiecare litru din benzinarii", a mai sustinut deputatul PSD.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#preturi, #combustibili, #ancheta, #crestere , #stiri Victor Ponta